Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προσχολική Αγωγή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

Τον Ιούλη του 2012, όταν κινδύνεψε ξανά η λειτουργία των παιδικών σταθμών, οι εργαζόμενοι της Παιδικής Στέγης, μαζί με το κλαδικό τους σωματείο, οργάνωσαν κινητοποιήσεις και σε γενική τους συνέλευση, κατέληξαν στο εξής ψήφισμα:

«Θεωρούμε ότι η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, να χρηματοδοτείται ευκαιριακά από χορηγούς και να γίνεται μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, να είναι έργο φιλανθρωπικών οργανώσεων. Τα παιδιά των εργαζομένων δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Γι' αυτό και διεκδικούμε δημόσιους κρατικούς δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων, ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού τους φορέα και του εισοδήματός τους. Καμία επιβάρυνση των γονιών και των ασφαλιστικών ταμείων, κάλυψη όλων των απαιτούμενων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αγωγή βασισμένη στις κατακτήσεις της επιστήμης και του πολιτισμού».

Παράλληλα, απαιτούσαν παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου για την «άμεση κάλυψη όλων των κονδυλίων που απαιτούνται για τη διαρκή και μόνιμη λειτουργία του σταθμού, την εξασφάλιση για τους εργαζομένους μόνιμης, σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Τα αιτήματά τους είναι το ίδιο επίκαιρα και σήμερα, που η ευκαιριακή χρηματοδότηση αντικαταστάθηκε από τα προγράμματα των ΕΣΠΑ...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org