Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Οι αρχαιρεσίες να βγάλουν πιο γερό το σωματείο

Στις κάλπες προσέρχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου από 24 Φλεβάρη μέχρι 6 Μάρτη

Σε αρχαιρεσίες προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων από τις 24 Φλεβάρη μέχρι τις 6 Μάρτη. Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που έγινε την περασμένη Κυριακή με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων του κλάδου, ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τον οικονομικό απολογισμό και εξέλεξε εφορευτική επιτροπή. Οπως αποφασίστηκε, κάλπη θα στηθεί τόσο στα γραφεία του σωματείου, όσο και σε μεγάλα εργοστάσια του κλάδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να μετατραπούν οι αρχαιρεσίες σε βήμα προώθησης της οργάνωσης, της συσπείρωσης εργαζομένων και ανέργων. «Η πλειοψηφία των συναδέλφων να μπει στη μάχη, να οργανώσει τον αγώνα για κάθε πρόβλημα, να διεκδικήσει τα δικαιώματά της», ανέφερε σχετικά με τα καθήκοντα στα οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί η νέα Διοίκηση και συνολικά το σωματείο, ο πρόεδρος της Ενωσης, Λεωνίδας Σακκάς.

Στην εισηγητική του ομιλία, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Τα αιτήματα που παλεύουμε πρέπει να διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες μας και όχι το ξεροκόμματο που περισσεύει στους εργοδότες. Αμεσα να διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των απωλειών από την κρίση. Το 2015 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα, που με λιγότερα εργατικά χέρια παράγεται πολλαπλάσιος πλούτος, μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλύτερα (...)

Δεν μπορεί να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η ανεργία και η φτώχεια είναι κάτι το φυσιολογικό και αναπόφευκτο και να διαλέγουμε αυτόν που διαχειρίζεται καλύτερα την πείνα του λαού για να μην πεθάνει. Δεν είναι παροχή του 21ου αιώνα ότι "θα έχουμε όλοι ρεύμα, ένα πιάτο φαΐ και νερό". Χρειαζόμαστε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και δυνατότητα να κάνουμε διακοπές, δωρεάν Υγεία και Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση που θα μας δίνει αξιοπρεπή σύνταξη σε αυτή τη ζωή και όχι μετά θάνατον».

Μπροστά στις εκλογές του σωματείου, τόνισε: «Τώρα που ο κλάδος έχει χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση, έχει μεγαλύτερη σημασία το σωματείο να πάει καλά στις αρχαιρεσίες. Είναι ένα στοίχημα, τώρα που υπάρχει γενική υποχώρηση του εργατικού κινήματος, εμείς να σταθούμε όρθιοι. Να μη χάσουμε άλλο χρόνο δοκιμάζοντας και πάλι τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εμείς χρειαζόμαστε σωματείο και συνδικαλιστές, αταλάντευτους υπηρέτες των συμφερόντων μας, που ο αντίπαλος δεν μπορεί να τους εξαγοράσει, δεν μπορεί να τους τρομοκρατήσει και δεν μπορεί να τους ενσωματώσει. Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ