Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παραχάραξη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο δήμαρχος Νίκαιας Βασίλης Τράπαλης όχι μόνο παραποιεί ξεδιάντροπα τα πρακτικά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος, μάλιστα, συγκεκριμένου εργολάβου, αλλά έχει και το θράσος να ζητά τα ρέστα όταν αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία του επικαλούμενος ξετσίπωτα την Ολυμπιάδα και το πόσο καλό θα κάνει στη Νίκαια το να ακουστεί το όνομά της στα πέρατα του κόσμου.

Η παραχάραξη έγινε αντιληπτή όταν στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος δόθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25 Απρίλη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι με έκπληξη διαπίστωσαν διαφορές στο θέμα «α' φάση - προκαταρκτικές εργασίες του Σπιτιού της Αρσης Βαρών». Τότε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας Βέρα Νικολαΐδου ζήτησε αντίγραφο της απόφασης του θέματος. Μετά από σύντομη αντιπαραβολή προέκυψε ότι και η απόφαση και τα πρακτικά είχαν παραποιηθεί!

Η διατυπωθείσα στα πρακτικά απόφαση δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ενώ είχε αποφασιστεί ανάθεση περίπου 30.000.000 δρχ., η απόφαση ανέφερε 300.000.000 και μάλιστα ονομαζόταν και ο εργολάβος κ. Μανιουδάκης.

Μετά από αυτό οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να ακουστούν οι κασέτες των πρακτικών, κατηγορώντας τόσο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τον δήμαρχο για την παραποίηση της απόφασης. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν προσβολή όχι μόνο κάθε έννοιας στοιχειώδους δημοκρατίας, αλλά και προσωπικής ευθιξίας. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, αλλά οι κασέτες θα ακουστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η αφετηρία των κατηγοριών της είναι οι κομματικές σκοπιμότητες. Αναφερόμενος στην ουσία των καταγγελιών υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι αυτά είναι πταίσματα μπροστά στο ότι η Νίκαια θα ακουστεί στα πέρατα της οικουμένης σαν μια πόλη που θα φιλοξενήσει ένα ολυμπιακό άθλημα.

Μέχρι τώρα ξέραμε... ότι γκρέμιζαν τα τείχη προς τιμή των ολυμπιονικών, τώρα φαίνεται ότι θα διαγράφονται οι νόμοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ