Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο της Βουλής

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου εκλέχθηκε, όπως αναμενόταν, πρόεδρος της Βουλής. Στους 298 παρόντες βουλευτές (απουσίαζαν οι Ν. Δένδιας και Ν. Μιχαλολιάκος), υπέρ ψήφισαν 235, λευκό 61, ενώ βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Η ψηφοφορία ήταν μυστική.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της Βουλής είχαν ταχθεί η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της προς την Ολομέλεια μετά την εκλογή της, η Ζ. Κωνσταντοπούλου παρέθεσε τις θέσεις της κυβέρνησής για τις διαπραγματεύσεις, το χρέος, την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς κλπ. Επισήμανε ότι η νέα Βουλή θα ανασύρει και θα διερευνήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη, όποια και αν είναι τα ελεγχόμενα πρόσωπα και δεσμεύτηκε για σωστή λειτουργία του κοινοβουλίου.

Το απόγευμα ακολούθησε η εκλογή των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων της Βουλής. Σύμφωνα με τον κανονισμό, υπάρχουν 7 θέσεις αντιπροέδρων που μοιράζονται τα 5 πέντε πρώτα κόμματα της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτο κόμμα, πρότεινε τους Αλ. Μητρόπουλο (α' αντιπρόεδρο), Γ. Μπαλάφα (β' αντιπρόεδρο) και Δ. Χαραλαμπίδου (γ' αντιπρόεδρο). Η ΝΔ πρότεινε τον Ν. Κακλαμάνη. Η ΧΑ έχει προτείνει τον Μ. Αρβανίτη αλλά αναμενόταν η θέση να μείνει κενή, όπως έγινε και στην προηγούμενη Βουλή, καθώς δεν προβλεπόταν να συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ψήφων που είναι 75. Το ΚΚΕ πρότεινε τον Γ. Λαμπρούλη και το Ποτάμι τον Σπ. Λυκούδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ