Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ»
Αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένα

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ» έκαναν χτες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην εταιρεία μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να θέσουν επιτακτικά στον εργοδότη να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους τώρα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο εργοδότης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων, το επιχειρησιακό και το κλαδικό τους σωματείο και στο αίτημα των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους απάντησε δε σας δίνω δεκάρα, δεν έχω. Επιτέθηκε φραστικά στους εργαζόμενους, τους οποίους αποκάλεσε τεμπέληδες και, με σκαιότατους χαρακτηρισμούς σε μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, απαίτησε να φύγουν από το γραφείο του.

Σε τοποθέτηση εργαζόμενου ότι «με τη σκληρή δουλειά μας χτίσαμε τα καταστήματα "ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ", δικαιούμαστε τα δεδουλευμένα μας, έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε αξιοπρεπώς», ο εργοδότης απάντησε «αυτά τα λέει το ΚΚΕ», προφανώς κρατώντας σημειώσεις για τα κοινωνικά φρονήματα αυτών των εργαζομένων που τους πέταξε η εργοδοσία «σαν την τρίχα από το ζυμάρι» γιατί μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά της, που ίσως δρομολογεί μια νέα εταιρεία με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Η απόφαση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με όλους τους τρόπους, με κύριο αίτημα τα δεδουλευμένα τους και θέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ