Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... κατάλληλα εργαλεία χειραγώγησης

«Νομίζω ότι στο Νότο της Ευρώπης χρειαζόμαστε πρωθυπουργούς που θα υπερασπίζονται και θα προστατεύουν την εθνική κυριαρχία». Αυτά σημείωνε ο ηγέτης του ισπανικού «Ποδέμος», Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε μήνυμα με το οποίο περιέγραφε ως εξής το δίλημμα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών: Μέρκελ ή Τσίπρας.

Η αγωνία που εκφράζουν κόμματα όπως το «Ποδέμος» και ο ΣΥΡΙΖΑ για την «εθνική κυριαρχία» στοχεύει στην παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων και τη στράτευσή τους στα σχέδια της μίας ή της άλλης μερίδας των μονοπωλίων. Γιατί αυτές οι δυνάμεις πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, μέσα στην οποία πλευρές της «εθνικής κυριαρχίας» παραχωρούνται απλόχερα, στο όνομα της «ενιαίας οικογένειας», των «ενιαίων» επιδιώξεων που μοιράζονται τα ευρωενωσιακά κεφάλαια απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

Εντός συνόρων, ζητούν υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας» για να αρπάξουν τη λαϊκή συναίνεση στις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ομως, εκτός συνόρων, η «εθνική κυριαρχία» προσαρμόζεται κατάλληλα και γίνεται «λάστιχο» που τεντώνεται διαρκώς.

Τα λέμε αυτά γιατί, και στο όνομα της «εθνικής κυριαρχίας», θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα τα προσκλητήρια κινητοποίησης στο λαό, ώστε να δρα και να αγωνιά για λογαριασμό των αντιπάλων του και των συνεργατών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ