Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Διεκδικεί το πρόστιμο μέχρι δεκάρας, για να ανασταλεί ο πλειστηριασμός

Κινητοποίηση χτες από τη Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος και το Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου
Πίσω από τους βάρβαρους νόμους, που βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και το κεραμίδι των λαϊκών οικογενειών, επιχείρησε να κρυφτεί ο Δήμος Αθηναίων, που βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι μιας τριμελούς οικογένειας αυτοαπασχολούμενων στο Παγκράτι, για ένα πρόστιμο ύψους 1.005 ευρώ.

Στην κινητοποίηση που έγινε στο Δήμο Αθηναίων χτες το πρωί από τη Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος και το Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο, ο Διευθυντής Οικονομικών αρκέστηκε να υποδείξει στην οικογένεια να ζητήσει εξάμηνη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, την οποία προβλέπει ο νόμος, και να προχωρήσει σε διακανονισμό για το ποσό με το οποίο την έχει «φεσώσει».

Επικαλούμενος τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έδειξε το δρόμο προς το ταμείο ως το μόνο τρόπο να διευθετηθεί το ζήτημα, αποδεικνύοντας πως το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι το πώς θα εισπράξει ακόμα κι από αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, το διαμέρισμα των 88 τ.μ. στο οποίο κατοικεί η οικογένεια πρόκειται να βγει στις 4 Μάρτη σε πλειστηριασμό. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως το πρόστιμο, λόγω του οποίου απειλείται σήμερα το σπίτι της, είχε επιβληθεί το 2006 από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου για την ...παράβαση της τοποθέτησης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα σε χώρο του κλιμακοστασίου.

Η ένσταση των ιδιοκτητών, που αμφισβήτησαν πως υπήρχε παράβαση, είχε απορριφθεί, αφήνοντάς τους μόνο την επιλογή της δικαστικής οδού για να δικαιωθούν, η οποία όμως συνεπάγεται δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

«Η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου Αθήνας, για την οποία τόσο πασχίζει η σημερινή διοίκηση του δήμου, υλοποιείται μέσω της αφαίμαξης των πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων και επιτάσσει τέτοιου είδους ενέργειες, να παίρνουν το σπίτι του μικρού επαγγελματία, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου ακόμα και για οφειλές χιλίων ευρώ», σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλει και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων και τονίζει: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο και συναδέλφισσα μόνο του, βορά στις όποιες ορέξεις των εκπροσώπων της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής». Οι φορείς προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στην Πολεοδομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ