Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΣΤΟΝΗ.-- Παγωνιά και δυστυχήματα συνεπεία κακοκαιρίας προκάλεσαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο το θάνατο τουλάχιστον επτά ατόμων στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες που πλήττονται από την αρχή της βδομάδας από νέο κύμα σφοδρής χιονοθύελλας. Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν σε Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη και Νιου Τζέρσεϊ, όπου η σφοδρή χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα και τη ματαίωση χιλιάδων πτήσεων.

ΣΟΦΙΑ.-- Υπό έλεγχο θεωρείται πλέον η κατάσταση στο δήμο Βάρνας της Βουλγαρίας, που επλήγη τη Δευτέρα από πλημμύρες που προκάλεσαν τον πνιγμό πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός εννιάχρονου αγοριού, και αρκετές εκατοντάδες άστεγους πλημμυροπαθείς.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην υλοποίηση τουριστικής επένδυσης, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, στο Τρνόβο (ΝΑ του Σαράγεβο) της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, ανακοίνωσε χτες η εταιρεία «Buroj Property Development», με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έπειτα από την υπογραφή σχετικής συμφωνίας μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Ισμαήλ Αχμέντ και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ιδιωτικό αεροσκάφος με Σαουδάραβα επιβάτη και Ιρανό πιλότο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ραμσάρ του βορείου Ιράν και ενώ επικρατούσε στην περιοχή χαμηλή ορατότητα, λόγω πυκνής ομίχλης.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Παραιτήθηκε χτες ο 45χρονος Καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπερντ της κυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού Στέφεν Χάρπερ, καθώς φέρεται πως δέχθηκε δελεαστική πρόταση για εργασία στον «ιδιωτικό τομέα», έπειτα από μία 20ετή θητεία σε δημόσια αξιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ