Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πειραματικό - ερευνητικό φεστιβάλ

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Τρίπολης, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης του δήμου και έχει χαρακτήρα πειραματικό - ερευνητικό. Προβάλλει σύγχρονες μορφές έκφρασης, μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εργαστηριακά προγράμματα, με καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τη δουλιά τους, με άξονα την έρευνα και τον πειραματισμό.

Το 2ο Φεστιβάλ Τρίπολης πραγματοποιείται από τις 29/6 έως τις 29/7. Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 29/6, στην αίθουσα του «Πετροπούλειου» (8 μμ), με τα εγκαίνια της έκθεσης υλικού σχετικού με τη δραστηριότητα των θεατρικών ομάδων και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Στις 9.30 μμ, στην πλατεία Πετρινού, το «Θέατρο του Δρόμου» θα παρουσιάσει την παράσταση «Κωμωδία με πλάνες και όνειρα» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει είκοσι θεατρικές παραστάσεις με αντίστοιχες συναντήσεις των καλλιτεχνών με το κοινό, πέντε κινηματογραφικές προβολές, δύο θεατρικά εργαστήρια, δύο παρουσιάσεις βιβλίων, τρεις εκθέσεις, δύο συναυλίες και ένα θεατρικό - φιλολογικό συμπόσιο με θέμα «Ηθοποιός - Κείμενο -Χώρος».

Συμμετέχουν: «Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης» (σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη), «Θέατρο του Δρόμου» (σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά), «Πρόχειρο Θέατρο» (σκηνοθεσία Δέσποινας Γκάτζιου), «Τεχνόραμα» (σκηνοθεσία Ευρύκλειας Σωφρονιάδου), «Εργαστήρι Θεατρικής Ερευνας και Τέχνης» (σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή), «Σημείο» (σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ