Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φύλαξη αρχαιοτήτων από «εθελοντές»!!!

Από τις συγκεντρώσεις έξω από το ΥΠΠΟ των τελευταίων μηνών
Από τις συγκεντρώσεις έξω από το ΥΠΠΟ των τελευταίων μηνών
«Προοδευτικό μέτρο», χαρακτήρισε τη σύσταση Σώματος «εθελοντών» για τη φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και «συντηρητικούς» όσους το αμφισβητούν, δηλαδή τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο μέτρο ως «εκχώρηση κομματιών του πολιτισμού στον ιδιωτικό τομέα».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας των συμβασιούχων και της γγ του ΥΠΠΟ, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι πρώτοι το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, αποκλείοντας για πάνω από μία ώρα την οδό Μπουμπουλίνας. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για τα Ολυμπιακά Εργα και οι συμβασιούχοι απαιτούν την άμεση απόσυρσή του, αφού, εκτός από ιδιωτικοποίηση του ευαίσθητου χώρου της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ο «εθελοντισμός» θα σημάνει και τη μείωση των σχετικών θέσεων εργασίας. Για το αίτημα των συμβασιούχων να συμπεριληφθούν όλοι τους στη ρύθμιση του ίδιου νομοσχεδίου που αίρει - μερικώς - την εξαίρεση των εκτάκτων του ΥΠΠΟ από το νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η Λ. Μενδώνη είπε πως αυτό γίνεται με τη ρύθμιση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου αφορά μόνο ένα μικρό μέρος των συμβασιούχων. Τέλος, η γγ του ΥΠΠΟ δε δεσμεύτηκε ούτε για το αίτημα, οι 3.700 οργανικές θέσεις του ΥΠΠΟ που προβλέπει το νομοσχέδιο, να καλυφθούν από τους υπάρχοντες συμβασιούχους του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ