Σάββατο 31 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Επιτέλους διαπραγμάτευση»...

«Επιτέλους διαπραγμάτευση», γράφει πρωτοσέλιδα χτες εφημερίδα που στηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα τεθεί σε συζήτηση με τους δανειστές. «Επιτέλους διαπραγμάτευση», λοιπόν, με τους δανειστές και προφανώς τα όσα εννοούνται είναι πολλά.

Πρώτον: Οτι οι προηγούμενοι δεν έκαναν καθόλου διαπραγμάτευση, πράγμα κακό, αφού τη θέλουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ως συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Δεύτερον: Οτι τα «γεράκια», όπως αποκαλούνταν πριν τις εκλογές «οι δανειστές», έχουν μετατραπεί σε ...«αηδονάκια» και είναι ισότιμοι εταίροι που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τη σημερινή συγκυβέρνηση για να κάνουν την -επιτέλους- διαπραγμάτευση.

Τρίτον και κυριότερον: Αυτή η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα οδηγήσει σε ένα άλλο μνημόνιο, πρόγραμμα, πακέτο ή όπως αλλιώς βαφτιστεί το προϊόν αυτής της -επιτέλους- διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό είναι και το νόημα της -επιτέλους- διαπραγμάτευσης, όπως ξεκαθαρίζουν τα «αηδονάκια» της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες.

Και τέταρτον: Η διαπραγμάτευση, με δεδομένο ότι γίνεται πάνω στη βάση ενός αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ που δεν αμφισβητείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα περιέχει τους όρους με τους οποίους ο λαός θα κληθεί να πληρώσει χρέη και δάνεια που δεν τα έχει δημιουργήσει ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ