Σάββατο 31 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συζητώντας για το αποτέλεσμα με κόσμο που έδωσε μαζί μας τη μάχη

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ με οπαδούς και φίλους που συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ

Από προεκλογική συζήτηση με νέους στη Λευκάδα
Από προεκλογική συζήτηση με νέους στη Λευκάδα
Λίγες μέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση και οι Κομματικές Οργανώσεις οργανώνουν ήδη τη συζήτηση για τα συμπεράσματα της μάχης που δόθηκε με κόσμο που βοήθησε στο πλευρό του Κόμματος για την ενίσχυσή του. Με ατομική συζήτηση και συσκέψεις προκειμένου να ανταλλαχθεί πείρα, να συζητήσουμε αδυναμίες αλλά και να οργανωθεί η παρέμβασή μας το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι Οργανώσεις που χωρίς να χάσουν λεπτό, αμέσως μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάλεσαν μέλη και φίλους του Κόμματος σε συζήτηση για το αποτέλεσμα και για την «επόμενη μέρα».

Στον Πειραιά, όπου το Κόμμα βγήκε σημαντικά ενισχυμένο σε ψήφους και σε ποσοστά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις συνοικίες, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Ικανοποιημένοι, άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά δίπλα μας, είδαν να στηρίζεται το ΚΚΕ από νέες δυνάμεις.

Με συναίσθηση των δυσκολιών, της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται, μεταφέρθηκε η εικόνα ότι περισσότεροι εργαζόμενοι, δύο χρόνια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, «στήνουν αυτί», ενδιαφέρονται για την τοποθέτηση του Κόμματος, ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς δεν έφτασαν μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιό μας. Με την επίμονη προσπάθεια του Κόμματος να διαφωτίσει για τις εξελίξεις και με την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού να περνά σε νέα φάση, αναδείχθηκε ότι «υπάρχει κόσμος πιο "ψιλιασμένος", πιο πρόθυμος να μας ακούσει». Αυτή είναι μια παρατήρηση που ακούγεται συχνά στις συζητήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας και την εκτίμηση της ΚΕ ότι και η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι, για αρκετό κόσμο, ψήφος «υπό αίρεση», αποτελεί περισσότερο έκφραση της απόρριψης της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι συνολική αποδοχή των θέσεών του.

Σε αντίστοιχη σύσκεψη οικοδόμων, εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών από τις ανατολικές συνοικίες, μεταφέρθηκε ότι η επιμονή που έδειξε το Κόμμα να αναλύσει τη θέση του για άρνηση συμμετοχής σε αστική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την αποφασιστική του δράση για την ενίσχυση της πάλης, αποδίδει καρπούς, βοηθάει όλο και περισσότερους εργαζόμενους να προσεγγίζουν τις θέσεις μας, όχι στρεβλά, όπως θέλουν τα αστικά κόμματα, αλλά ουσιαστικά.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη να μη χαθεί στιγμή το επόμενο διάστημα: «Θα επιχειρηθεί από τα αστικά μέσα να καλλιεργηθεί η αναμονή για να δώσει "δείγματα γραφής" η νέα κυβέρνηση», αναφέρθηκε σε μία από τις παρεμβάσεις. «Αυτό το κλίμα αναμονής πρέπει να σπάσει με την παρέμβαση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς. Με ενίσχυση της δουλειάς στα συνδικάτα, στις Λαϊκές Επιτροπές, στις Επιτροπές Ανέργων κ.α.». Ανάμεσα σε άλλα, καταλήχτηκε ότι «θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων των εργαζομένων. Αλλωστε, το θέμα δεν είναι να περιμένουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει ή όχι το πρόγραμμά του, αφού είναι πρόγραμμα για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, όχι ικανοποίησης των αναγκών των εργαζομένων. Η πάλη αυτή, που πρέπει να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους, θα είναι στην πράξη η δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους μονοπωλιακούς ομίλους».

Με τις πρωτοβουλίες αυτές να πυκνώνουν το επόμενο διάστημα, δίνεται από τις Κομματικές Οργανώσεις συνέχεια σε αυτόν τον τρόπο δουλειάς, που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα προεκλογικά και απέδωσε καρπούς. Συσκέψεις σε σπίτια, στα κομματικά γραφεία, με φίλους του ΚΚΕ, βοηθούν περισσότεροι να αναλαμβάνουν ευθύνες, να μπαίνουν σχεδιασμένα στη μάχη αλλά και να γίνεται «ταμείο» από τη δράση μας, να ανεβαίνει η μαχητικότητα. Για να γίνει πιο αποτελεσματική η προώθηση της στρατηγικής μας στο λαό, σε χώρους δουλειάς και εργατικές - λαϊκές συνοικίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ