Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βαρύ κλίμα για το αποτέλεσμα, «αγωνία» για τις αναδιαρθρώσεις

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Μάη, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Eurokinissi

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Μάη, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος
Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του πολύ άσχημου γι' αυτούς εκλογικού αποτελέσματος.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος, αναγνώρισε ότι «οι εκλογές ήταν μια βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ (...) και για μένα προσωπικά». Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιπαλέψει προεκλογικά με την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που προκάλεσε η πρωτοφανής πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του (σ.σ.: να φτιάξουν άλλο κόμμα). Τα ποσοστά προφανώς δε θα αθροίζονταν, θα μπορούσαν όμως να πολλαπλασιαστούν» είπε. Καταλόγισε, εξάλλου, στην πλευρά Παπανδρέου «αδυναμία συνειδητοποίησης της κατάστασης και των ιδιαιτέρων ευθυνών που έχουν ορισμένα πρόσωπα απέναντι στη χώρα και την παράταξη».

Παραπέρα εκτίμησε ότι: «Τα πράγματα είναι τώρα πολύ δύσκολα, γιατί συμβαίνουν μεγάλα πράγματα και αναμένονται ακόμη μεγαλύτερα (...) Η ίδια η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να φερθεί στην αρχή με θετικό τρόπο απέναντι στο νέο, απέναντι στο άλλο, ανεξαρτήτως περιεχομένου, αντιφάσεων, λαθών. Είναι υποχρεωμένη να στηρίξει ή έστω να ανεχθεί την ίδια την επιλογή της, την ίδια την προσδοκία της».

Με κάτι σαν... «παράπονο» πάντως, χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως «αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης», με «κοινό παρονομαστή το αντιμνημονιακό μένος», ενώ «πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση της παραμονής στο μνημόνιο» συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, ο Βενιζέλος εμφανίστηκε ανήσυχος καθότι είδε «να ανακαλούνται ή να αμφισβητούνται όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εκπαίδευση, στις εργασιακές σχέσεις. Οι λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Μπρος στις εξελίξεις των επόμενων ημερών, σηματοδότησε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο, όπως σχεδιάζουν επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει σε συνέδριο, το προσδιόρισε χρονικά για «μετά το Πάσχα, το Μάιο», διαβεβαιώνοντας ότι θα συζητηθούν εκεί όλα τα θέματα, «συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας» και προσθέτοντας ότι στο συνέδριο θα παραιτηθεί και θα εκλεγεί νέα ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ