Παρασκευή 30 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Σύσφιξη συνεργασίας για μπίζνες και «διεθνή» ζητήματα

Βαλς και Κετσιάνγκ δίνουν τα χέρια, καθώς υπογράφτηκαν νέες συμφωνίες που θα ικανοποιήσουν επιχειρηματίες και των δύο χωρών
Βαλς και Κετσιάνγκ δίνουν τα χέρια, καθώς υπογράφτηκαν νέες συμφωνίες που θα ικανοποιήσουν επιχειρηματίες και των δύο χωρών
ΠΕΚΙΝΟ.--

Η υπογραφή έντεκα συμφωνιών που ενισχύουν τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των αερομεταφορών, της πυρηνικής ενέργειας, του χρηματοπιστωτικού, των θαλάσσιων δορυφόρων, των αυτοκινήτων που καταναλώνουν «νέες μορφές» ενέργειας, της «προστασίας του περιβάλλοντος» και της εκπαίδευσης, ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής πρώτης μέρας της επίσημης επίσκεψης, που ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς πραγματοποιεί στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Σινχουά», σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι «έχουμε αρκετά μεγάλα σχέδια που πρέπει να προωθηθούν» αναφερόμενος και στους κλάδους των σιδηροδρόμων. Επίσης, συμπλήρωσε ότι «θα θέλαμε να εξερευνήσουμε μαζί με τη Γαλλία τις αγορές και σε άλλες χώρες», αναδεικνύοντας ότι τα κινεζικά μονοπώλια διευρύνουν τις συνεργασίες που θα τους εξασφαλίσουν «πάτημα» σε κάθε ήπειρο, οικοδομώντας συμμαχίες που αλληλεπιδρούν ευρύτερα με διεργασίες στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Από τη μεριά του, ο Βαλς δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Κίνα και στην αγροτική οικονομία, αλλά και τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, και με δεδομένο ότι είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι δυο χώρες συμφώνησαν για στενή επαφή και συνεργασία σε μεγάλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου των κλιματικών αλλαγών, της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και της καταπολέμησης του Εμπολα.

Γκρίνια για το προβάδισμα ανταγωνιστών

Η γαλλική «Φιγκαρό» συνόδευε τα ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Βαλς με επισημάνσεις για το πόσο πίσω είναι οι γαλλικές επενδύσεις στην Κίνα, έναντι άλλων χωρών, όπως η Γερμανία. Συγκεκριμένα, κατέγραφε ότι η Γαλλία είναι μόλις ο 19ος προμηθευτής της Κίνας. Την ίδια στιγμή, γερμανικές βιομηχανίες και άλλες εταιρείες προμηθεύουν σε μεγάλο βαθμό εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην Κίνα σε κλάδους που έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όπως αυτά που αφορούν τους κλάδους της χημικής βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των εργαλειομηχανών, της μηχανικής.

Η επίσκεψη του Βαλς ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συστάσεις στην Κίνα για μείωση της «πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας»(2024-04-06 00:00:00.0)
Αλληλοκαταγγέλλονται για «ολοένα πιο επικίνδυνες» ενέργειες στον Ινδο-Ειρηνικό(2023-06-08 00:00:00.0)
Επαφές με την Κίνα με φόντο διαφωνίες για τη στάση απέναντί της(2022-11-03 00:00:00.0)
Πολυήμερη επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού(2018-06-27 00:00:00.0)
Ενισχύουν σχεδιασμένα τη συνεργασία τους(2016-11-01 00:00:00.0)
Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός(2016-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ