Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Επεισόδια έξω από κτίριο του ΟΗΕ για την άφαντη βοήθεια

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δεκάδες Παλαιστίνιοι όρμησαν χτες σε κτίριο του ΟΗΕ στην Πόλη της Γάζας μετά την απόφαση του Οργανισμού να αναστείλει πρόγραμμα αρωγής για τα θύματα της ισραηλινής φονικής επίθεσης που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων αμάχων και το ξεσπίτωμα δεκάδων χιλιάδων άλλων.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και φυλάκια ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του ΟΗΕ, έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτου και έριξαν πέτρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και απόγνωσης των χιλιάδων οικογενειών που παραμένουν άστεγες, δίχως πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες μετά την επίθεση του περασμένου καλοκαιριού.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκε στη «Χαμάς» για την επίθεση λέγοντας πως μολονότι γνώριζε δεν πήρε κανένα μέτρο για την αποτροπή της.

Προχτές, εκπρόσωπος της οργάνωσης του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες είχε ανακοινώσει πως λείπουν τουλάχιστον 720.000.000 δολάρια «διεθνούς βοήθειας» που προορίζονταν για την οικοδόμηση νέων κατοικιών Παλαιστίνιων προσφύγων.

Νωρίτερα, η ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, B'Tselem, κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό ότι στη διάρκεια επίθεσης το περασμένο καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε εσκεμμένα σπίτια αμάχων γνωρίζοντας ότι θα προκαλούνταν πολλά αθώα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ