Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η απάντηση θα δοθεί από τη μαζική πάλη

Υπόμνημα της ΑΣΓΜΕ για τη μήνυση εναντίον της από βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Να μην ασκηθεί καμία ποινική δίωξη σε βάρος της, ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με υπόμνημα που κατέθεσε στη ΓΑΔΑ, για την προανακριτική εξέταση που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, με βάση τη μήνυση που είχε καταθέσει βουλευτής της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της εξύβρισης.

Υπενθυμίζεται ότι, η μήνυση που κατέθεσε η Ε. Ζαρούλια αφορούσε το δελτίο Τύπου της ΑΣΓΜΕ (7/10/2014) όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη της Συνομοσπονδίας στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς, που καλούνταν από τον προϊστάμενο να δώσουν εξηγήσεις για το ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου από τους φασίστες της ΧΑ Παύλου Φύσσα.

«Ενοχλήθηκαν οι χρυσαυγίτες γιατί τους βγάλαμε την κουκούλα και τους χαρακτηρίζουμε με το πραγματικό τους όνομα, δολοφόνους, φασίστες και ναζιστές. Ενοχλήθηκαν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να επιβάλουν το φόβο μέσα στα σχολεία με επιθέσεις, απειλές, προπηλακισμούς, εναντίον πρωτοπόρων αγωνιστών μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που τολμούσαν και τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για το χαρακτήρα και το ρόλο των φασιστών της Χρυσής Αυγής», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ σε δελτίο Τύπου της.

Σημειώνει, επίσης, ότι «η συγκεκριμένη μήνυση επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την απέχθεια και την αποστροφή της ΧΑ σε οποιαδήποτε οργανωμένη μορφή πάλης που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των μορφωτικών, λαϊκών, εργατικών δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία. Πρόκειται για μια άλλη απόδειξη ότι το φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τους φορείς του κινήματος των γονιών, που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά».

«Η απάντηση στη ΧΑ δεν θα δοθεί στα δικαστήρια, αλλά από τη μαζική πάλη εργαζομένων και νεολαίας απομονώνοντάς τους παντού στους χώρους εκπαίδευσης, στις συνοικίες, στους χώρους δουλειάς», τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ