Τετάρτη 28 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ «ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ» - «ΖΟΥΡΑ»
Με τον αγώνα τους πληρώθηκαν δεδουλευμένα

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η δράση του κλαδικού συνδικάτου φέρνουν αποτελέσματα

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Σκουλούδη»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Σκουλούδη»
Μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Σκουλούδη» και στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του ομίλου «Ζούρα», μετά από τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες, έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Μετά την καταβολή μέρους των οφειλόμενων και τη συμφωνία της εργοδοσίας σε χρονοδιάγραμμα εξόφλησης στο «Σκουλούδη» και την καταβολή της μισθοδοσίας του Νοέμβρη στο «Ζούρα», οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, παραμένουν σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις, σε περίπτωση που οι μισθοί που τους οφείλονται δε συνεχίσουν να καταβάλλονται από την εργοδοσία με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη της περασμένης βδομάδας, η εργοδοσία στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα, κάτω από την πίεση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων, δεσμεύτικε εγγράφως ότι θα καταβάλλει ένα μηνιάτικο από τα χρωστούμενα για όλους τους εργαζόμενους, ενώ όρισε συνάντηση για αύριο Πέμπτη 29/1, προκειμένου να συζητήσει με το ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και εκπροσώπους των εργαζομένων για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλόμενων και για τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

Τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις είχε αποφασίσει το κλαδικό Σωματείο της Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας τη στάση της εργοδοσίας, που δεν καταβάλλει δεδουλευμένα και την περασμένη χρονιά απέλυσε πρωτοπόρους αγωνιστές. Μετά την έγγραφη δέσμευση της εργοδοσίας, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ανέστειλε τις κινητοποιήσεις, ενώ δηλώνουν κι αυτοί ότι παραμένουν σε ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ