Τετάρτη 28 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί η Ενωση Λιθογράφων

Θέμα συζήτησης οι εκλογές, ο απολογισμός και ο σχεδιασμός της δράσης

Σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογή της απερχόμενης διοίκησης, και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος. Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 8 Φλεβάρη, στις 10 π.μ. (Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος).

Στον απολογισμό του, το σωματείο σημειώνει: «Το Σωματείο, οι επιτροπές και εκατοντάδες συνάδελφοι δώσαμε μάχη σε μία σειρά χώρους προσπαθώντας να βάλουμε εμπόδια στον αντεργατικό κατήφορο. Αλλού είχαμε νίκες, αλλού τους καθυστερήσαμε και αλλού είχαμε υποχώρηση. Το σίγουρο όμως είναι πως το παλέψαμε, χωρίς να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας».

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι του κλάδου δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα από την κατάργηση με νόμο της Συλλογικής Σύμβασης, με τους φόρους και τα χαράτσια, που εξανέμισαν το μισθό τους.

Η συνέλευση θα επικεντρώσει στο σχεδιασμό της δράσης για το επόμενο διάστημα. Το σωματείο επισημαίνει στους εργαζόμενους πως δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας λύσεις από την κυβερνητική εναλλαγή. Για τα κόμματα που απαρτίζουν τη νέα συγκυβέρνηση και τις προσδοκίες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Αυτοί τα μόνα θετικά μέτρα που εξαγγέλλουν, αφορούν την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και μόνο. Δε μιλάνε πουθενά για ανάκτηση των απωλειών από την κρίση. Δε λένε τίποτα για επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, για το επίδομα γάμου που κόπηκε, για τις τριετίες που έχουν παγώσει, για αυτούς που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Δε λένε τίποτα για κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας. Ολα αυτά που επιβάλλουν νόμιμα οι εργοδότες του κλάδου μας, τα ονομάζουν, υγιή επιχειρηματικότητα. Δε λένε τίποτα για τους απολυμένους του κλάδου που ζούνε με ένα επίδομα και αυτό για λίγο».

«Να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και καταλήγει: «Είναι ανάγκη όλοι να οργανωθούμε στο Σωματείο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί η δύναμή μας είναι μόνο στη συλλογική δράση. Να μη μείνει συνάδελφος που δεν είναι συνδικαλισμένος, που δε γνωρίζει τα δικαιώματά του και δεν παλεύει για αυτά».

Στη Λάρισα

Την Κυριακή 1 Φλεβάρη, στις 9 π.μ, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός δράσης της Διοίκησης του ΕΚΛ για το 2014 και προγραμματισμός δράσης για το 2015. Οικονομικός Απολογισμός 2014 και Προϋπολογισμός 2015. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του 2014. Συζήτηση και έγκριση ψηφισμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ