Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για την επόμενη μέρα

Σε συγκέντρωση στο Βόλο μίλησε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα

Σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βόλο μίλησε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Κώστας Στεργίου, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας. Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε:

Για την επομένη των εκλογών η μεν ΝΔ λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα έχουμε σοβιέτ. Κι από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η νίκη του στις εκλογές θα φέρει στη χώρα μας τη μεγαλύτερη αλλαγή τα τελευταία 70 χρόνια. Ομως, και το ΠΑΣΟΚ έλεγε το 1981 «στις 18 σοσιαλισμός» και ότι «η Δεξιά θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», αλλά ούτε σοσιαλισμός ήρθε και μόλις μετά από 8 χρόνια διακυβέρνησής του η Δεξιά ξαναήρθε στην κυβέρνηση. Εχει αποδειχτεί ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει προς τα μπροστά χωρίς ένα ισχυρό ΚΚΕ. Ας δούμε τι έγινε μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012. Η κάλπη τότε έφερε μεγάλες αλλαγές στη δύναμη των πολιτικών δυνάμεων, ενισχύθηκε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακατατάξεις στο Κοινοβούλιο. Και βεβαίως το ΚΚΕ είχε μεγάλες εκλογικές απώλειες. Θα περίμενε ίσως κανείς αυτές οι θεαματικές αλλαγές να προσδώσουν μια σημαντική δυναμική στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ομως, έγινε το αντίθετο, καθώς το κίνημα έκανε μεγάλη κοιλιά και πέρασε στον κατήφορο.


Η μεγαλύτερη εξαπάτηση την οποία έχουν υποστεί από τα αστικά κόμματα οι ψηφοφόροι τους εργαζόμενοι, είναι ότι τους λένε πως χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό μπορούν να λυθούν τα προβλήματά τους. Αυτό είναι το θεμελιακό ψέμα που πάνω σ' αυτό κολλάνε πολλά άλλα. Οποιος δεν πιστεύει στην κάθετη αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό θα μειώσει τις απαιτήσεις του, δεν θα παλεύει για όλα όσα δικαιούται.

Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, λοιπόν, ούτε σοβιέτ θα έχουμε, αλλά ούτε και τον «αέρα» μιας άλλης πολιτικής. Κι αυτό γιατί τα κλειδιά της οικονομίας θα τα κρατάει πάλι ο ίδιος, το κεφάλαιο. Βεβαίως, θα δημιουργηθούν και νέα «τζάκια» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια νέα ανάπτυξη σε τομείς που έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, όπως τα ενεργειακά, ο αγροτοτουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες, η φαρμακοβιομηχανία κ.ά. Διότι έχει επιβεβαιωθεί σε όλο τον 20ό αιώνα και θα επιβεβαιωθεί και τώρα πως οι εκλογές μπορεί να αλλάζουν κυβερνήσεις αλλά δεν αλλάζουν τάξεις στην εξουσία.

Μπροστά στις εκλογές η ΝΔ λέει ότι θα συνεργαστεί με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Το Ποτάμι θα συνεργαστεί με όποιο έρθει πρώτο κόμμα. Πράγματι, υπάρχουν κοινές θέσεις σ' αυτά τα κόμματα και μπορούν να συνεργαστούν. Βγαίνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι θα συνεργαστώ μόνο με το ΚΚΕ. Εχει λογική αυτό; Πατάει πουθενά; Αφού δεν συναντιούνται πουθενά οι θέσεις μας πώς θα συνεργαστούμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό γιατί θέλει είτε να πετάξει το ΚΚΕ έξω από τη Βουλή, ή να το μαντρώσει σε μια κυβέρνηση δική του. Και μετά να λέει στο λαό: Γιατί αντιδράτε στην πολιτική μου, αφού μέχρι και το ΚΚΕ μαντρώθηκε. Καμιά ανοχή λοιπόν από το ΚΚΕ. Αλλωστε, το κόμμα μας ο αντίπαλος δεν το έβαλε ποτέ στο χέρι.

Επιβάλλεται, λοιπόν, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές. Γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να δράσουμε ως δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στη Βουλή και στο κίνημα, να συμβάλουμε ώστε το αίτημα της αποδέσμευσης από την EE, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κοινωνικοποίησης του πλούτου, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας να γίνει υπόθεση του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ