Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σπύρος Τουλιάτος

Ιστορικός, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων

Εμείς οι εργαζόμενοι που ζούμε με το μισθό από την εργασίας μας, συνειδητοποιούμε ότι η παγκόσμια και η ελληνική κοινωνία κινείται ανάμεσα στην αναγκαιότητα και στην ελευθερία. Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα όραμα απελευθέρωσης και κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με τον πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα που έχει μια ιστορία και μια συνέχεια.

Οι αγώνες αυτοί συμπυκνώνονται στο κομμουνιστικό κίνημα, το οποίο διατηρεί αταλάντευτη την αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση ενάντια σε οποιονδήποτε συμβιβασμό, εξαπάτηση, σύγχυση και ταξική συναίνεση.

Το ΚΚΕ περιέχει στο πρόγραμμά του αυτή την ιδεολογία του μαρξισμού-λενινισμού και ανατρέχει διαρκώς στις πηγές, δηλαδή στα κείμενα των Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν ως βάση και με πλούσια βιβλιογραφία βαθαίνει τη θεωρία του, με σκοπό να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα.

Η ενότητα θεωρίας και πράξης και η επεξεργασία των θέσεων του Προγράμματος, στο φως των νέων δεδομένων των επιστημών, με συνεπίκουρο την ιστορία της φιλοσοφίας και της επιστήμης, ανοίγει δρόμο για την αντικειμενική αλήθεια.

Η θεωρία επιβεβαιώνεται μέσα από την πρακτική δράση και την Ιστορία, σταθμίζοντας τις αξιολογικές και ηθικές πλευρές. Το ΚΚΕ με το Πρόγραμμα και τους αγώνες του, συνδικαλιστικούς και ιδεολογικούς-επιστημονικούς, κατευθύνεται προς τη σταδιακή χειραφέτηση των εργαζομένων και την οργανωμένη διεκδίκηση, έτσι ώστε να έλθει η εξουσία στα χέρια τους και όχι διαμεσολαβημένη από τους επιχειρηματίες του κεφαλαίου και την αγορά.

Η πραγματική δημοκρατία είναι η συνειδητοποίηση των αναγκών και ο σχεδιασμός της οικονομίας και εργασίας για την επίτευξη λαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ