Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Θανάσης Καναράς

Ποδοσφαιριστής Εθνικών ομάδων και της Α' Εθνικής (Πανιώνιος)

Συνηθίζουμε να λέμε ότι υπάρχουν ιστορικές ευθύνες για τα κόμματα όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που δεν λέμε είναι τι ευθύνη έχει και ο καθένας απέναντι στα πράγματα. Δηλαδή, τη δική μας ιστορική ευθύνη.

Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα πριν την εκδήλωση της κρίσης. Προειδοποίησε επίσης ότι η διαχείρισή της θα είναι ή σε όφελος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ή σε όφελος του λαού. Μέση λύση δεν μπορεί να υπάρξει.

Η καπιταλιστική έξοδος από την κρίση που ονομάζεται καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει τα δικαιώματά μας να γίνουν το «κάρβουνο» στην «ατμομηχανή» των κερδών τους. Δεν μπορεί η καπιταλιστική ανάπτυξη να κινηθεί αλλιώς. Για όλα αυτά το ΚΚΕ δικαιώθηκε.

Επειδή δεν μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει πρόταση διαχείρισης που και κέρδη να έχουν οι καπιταλιστές και δικαιώματα ο λαός, το πρόβλημα θα κριθεί στον οργανωμένο και αποφασισμένο για αγώνες λαό. Δεν θα είναι καλό να δικαιωθεί το ΚΚΕ και πάλι «επί των ερειπίων». Σοσιαλισμός μέσα στον καπιταλισμό ούτε στη «Δευτέρα Παρουσία» μπορεί να υπάρξει.

Για να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο και όχι στο δικό τους πρέπει να ενισχύεται συνεχώς η οργανωμένη πάλη του λαού και ο οργανωτής και εμπνευστής του λαού είναι το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ