Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η απάτη της «ευέλικτης» διαχείρισης των «δυνατοτήτων» της ΚΑΠ

Δήλωση του Β. Μπούτα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Καρδίτσας

Δεν αποτελούν λύση για τους αγρότες οι ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια περιοδειών τους σε χωριά της Καρδίτσας, σημειώνει ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Δεν είναι ούτε η έλλειψη εθνικής στρατηγικής ούτε η νεοφιλελεύθερη πολιτική... όπως ψευδώς διατείνονται, που άφησαν ανεξέλεγκτες τις δυνάμεις της αγοράς να καθορίζουν το μοντέλο αγροτικής παραγωγής. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός από πλευράς κράτους.

Οι αγρότες της περιοχής μας, που υφίστανται στο πετσί τους τις αντιαγροτικές πολιτικές, από την πείρα τους, εδώ και 35 χρόνια, γνωρίζουν τις αιτίες που τους οδηγούν στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών, στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Είναι η ίδια η στρατηγική και οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Αυτή τη στρατηγική και αυτές τις πολιτικές προσυπέγραφαν και εφάρμοζαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Την πολιτική αυτή υπόσχεται ότι θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα. Διακηρύττει ότι πιο "ευέλικτα" και "έξυπνα" θα χειριστεί τις "δυνατότητες" που δίνει η ΚΑΠ!

Προχωράνε, μάλιστα, με την πρόταση για "δημόσια αγροτική τράπεζα" για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της διάθεσης των προϊόντων. Γιατί, όμως, δεν εξηγούν στους αγρότες ότι ενώ η Αγροτική Τράπεζα μέχρι πρότινος ήταν δημόσια, δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά; Μήπως άλλαξε η ΕΕ και δεν το καταλάβαμε; 'Η μήπως οι τράπεζες, δημόσιες ή ιδιωτικές, δεν ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, άρα και τα προσαρμοστικά προγράμματα και τα μνημόνια;

Πρόκειται για νέα προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών και του λαού, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους προσπαθεί και δίνει εξετάσεις, καθημερινά, να πείσει την ΕΕ, τους δανειστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά: Η διέξοδος για τον αγρότη βρίσκεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό, με κεντρικό σχεδιασμό, κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας στη γη, των μέσων παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα κ.λπ.), κρατικό εμπόριο, για να υπάρχουν τιμές με βάση το κόστος παραγωγής, την κρατική ασφάλιση και κάλυψη 100% της παραγωγής, από ζημιές και αρρώστιες στο φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο, για ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων που αποβλέπει στη διευρυνόμενη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας με λαϊκή οικονομία.

Στις 26 του Γενάρη, ανεξάρτητα ποια κυβέρνηση θα προκύψει στις εκλογές στις 25, τα προβλήματα των φτωχών αγροτών θα είναι εδώ. Γιατί εδώ θα είναι και η ΕΕ, οι πολιτικές της που θα εφαρμοστούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και από τους δύο (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Οι αγώνες για να μην ξεκληριστούμε, όπως ξέρουμε να τους οργανώνουμε, θα είναι εδώ. Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές θα είναι εδώ. Γι' αυτό καλούμε τους αγρότες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ