Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ ψήφος ελπίδας και δύναμης για τη φτωχή αγροτιά

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας ξέρουν από την πείρα τους τη συμβολή των κομμουνιστών, ξέρουν ότι δεν είναι για λόγια του αέρα σε προεκλογικές περατζάδες στα καφενεία των χωριών...
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας ξέρουν από την πείρα τους τη συμβολή των κομμουνιστών, ξέρουν ότι δεν είναι για λόγια του αέρα σε προεκλογικές περατζάδες στα καφενεία των χωριών...
Ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες και τους άλλους κατοίκους της υπαίθρου για το πραγματικό νόημα της λαϊκής ψήφου στις ερχόμενες εκλογές αναπτύσσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στις καθημερινές περιοδείες τους στα χωριά των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως σ' όλο το προηγούμενο διάστημα, ο διάλογος των κομμουνιστών με τον αγροτικό κόσμο χρησιμοποιεί ως μόνο μέσο την αλήθεια και αφορά στην ουσία. Δεν έχει καμία σχέση με τον προεκλογικό πολιτικαντισμό των υποψηφίων των κομμάτων που ασπάζονται την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά, οι οποίοι αρκούνται σ' ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από τα καφενεία των χωριών, όπου μοιράζουν τυπικές χειραψίες και προσποιητά χαμόγελα, ρίχνουν και καμιά προεκλογική «κορώνα» και αποχωρούν.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος καλούν σε ενίσχυση του ΚΚΕ από τον αγροτικό κόσμο, τονίζοντας ότι αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στο δυνάμωμα των αγροτικών αγώνων για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα και την ανεργία, στην πείνα και στην εξαθλίωση. Και ξέρουν οι Θεσσαλοί αγρότες ότι αυτά δεν είναι «απλώς λόγια». Είδαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή όλων των αγροτικών αγώνων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, όπως και σ' ολόκληρη τη χώρα. Είδαν το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας, όπου οι κομμουνιστές αγροτοσυνδικαλιστές έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο, να αγωνίζεται, σταθερά και αταλάντευτα, για την ικανοποίηση των άμεσων διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να αναδεικνύει την προοπτική του αγώνα της στη συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ μόνη απάντηση στο ξεκλήρισμα

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ, καθώς η πρότασή του για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, έξω από τα δεσμά της ΚΑΠ της ΕΕ, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο σωτηρίας τους απ' την ολοσχερή καταστροφή στην οποία τους σπρώχνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος συγκεντρώνει τη γη και την αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοεπιχειρηματιών.

Η εργατική - λαϊκή εξουσία, για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα προωθήσει την αγροτική ανάπτυξη μέσα από την καθετοποιημένη κοινωνική παραγωγή και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, ώστε να διασφαλίζεται ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες - παραγωγούς, επαρκή και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού και φτηνές πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημειώνουν, ακόμα, ότι η ψήφος της φτωχής αγροτιάς δεν πρέπει να πάει στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς, με την πολιτική που εφαρμόζουν, ευθύνονται για τα πολλά προβλήματα και τα μεγάλα βάσανα των αγροτών και, γενικότερα, του λαού.

Αυτή η πολιτική που κινείται στον «ντορό» των κατευθύνσεων και των επιταγών της ΕΕ, έφερε:

-- Τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τον εξευτελισμό των πενιχρών αγροτικών συντάξεων, με το κόψιμο των δώρων και άλλες περικοπές.

-- Την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 13%, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια, τους αχυρώνες και τα χωράφια.

-- Τα απανωτά χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΣΔΕ, τις αρδευτικές γεωτρήσεις, τις σταυλικές εγκαταστάσεις αλλά και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στα διόδια κ.α.

Δεν πρέπει η αγροτική ψήφος να πάει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει όρκους πίστης στην καταστροφική, για τους μικρομεσαίους αγρότες, ΚΑΠ της ΕΕ και όχι μόνο έλλειπε από τους αγροτικούς αγώνες αλλά έκανε και ό,τι μπορούσε για να τους ξεστρατίσει από τη στόχευση του πραγματικού αντιπάλου, να τους υπονομεύσει και να τους σταματήσει.

Και, βεβαίως, η ψήφος των φτωχών αγροτών δεν μπορεί να πάει στα «Ποτάμια» της θολούρας που κουβέντα δε λένε για τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς ή στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που, ως μαντρόσκυλα του συστήματος, εχθρεύονται και πολεμούν τα λαϊκά στρώματα και συμφέροντα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ -επισημαίνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος- είναι ψήφος ελπίδας και δύναμης για τη φτωχή αγροτιά και τον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org