Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
37 χρόνια μετά

Δεύτερη μέρα, σήμερα, παρουσίασης της Μουσικής πράξης στον Μπέρτολτ Μπρεχτ του Θάνου Μικρούτσικου, στο Φιλοπρόοδο Ομιλο Υμηττού (Φ.Ο.Υ.), που συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής προσφοράς και λειτουργίας. Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες πριν 37 χρόνια -συγκεκριμένα στις 16/1/1978- είχε πρωτοπαρουσιαστεί το έργο αυτό στο αθηναϊκό κοινό, μέσω του Φ.Ο.Υ.

Οπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης σε σημείωμά του για την εκδήλωση: «Και να 'μαστε πάλι εδώ μετά από 37 χρόνια, στο χώρο της μουσικής μας αθωότητας, στο χώρο που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, "με μουσικές εξαίσιες", όπως λέει ο Ποιητής, και πάλι κυνηγώντας το Ονειρο και το Εμείς, όσοι απομείναμε εραστές της κοινωνίας της Ουτοπίας, εκείνης στην οποία ο ποιητής θα ψαρεύει και ο ψαράς θα γράφει ποιήματα».

Θάνος Μικρούτσικος πιάνο, τραγούδι. Μαζί του: Κώστας Θωμαΐδης τραγούδι, Δημήτρης Παπανικολάου αφήγηση, Θύμιος Παπαδόπουλος άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο, Δημήτρης Χουντής σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο με ράμφος. Θα παρουσιαστεί επίσης ο κύκλος τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι «Ο Κύκλος με την κιμωλία» σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη. Με την Αννα Λινάρδου στο τραγούδι και τον Θάνο Μικρούτσικο στο πιάνο. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητές, άνεργοι: 12 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ