Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΟΥΡΙ
Εγκρίθηκε από το ΣτΕ το πεσκέσι στους επενδυτές

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το ΣτΕ τη μεταβίβαση έκτασης 110.000 τ.μ., στη θέση Μικρό Καβούρι του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δε συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.

Κάτοικοι του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης και νυν Δήμου Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρκιζας είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσαν να ακυρωθεί η παραχώρηση της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στη δασική νομοθεσία. Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η εν λόγω έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.

Να σημειωθεί ότι η έκταση συνορεύει με το ακίνητο της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης». Σύμφωνα με το νόμο 4046/2012, η επίμαχη έκταση - την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ - παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ