Τετάρτη 14 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τσουχτερό κρύο και προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο επικράτησε και χτες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές έπεσε τις πρωινές ώρες κάτω από το μηδέν. Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού που σχηματίστηκε σε σημεία του οδικού δικτύου, κλειστά έμειναν τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου στον Εβρο, ενώ με καθυστέρηση μιας ώρας χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία της Φλώρινας.

Συνθήκες παγετού επικρατούσαν από νωρίς στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας έπεσε κάτω από το μηδέν. Στη Φλώρινα έδειξε -5 βαθμούς, όπως και στην Πτολεμαΐδα, στα Γρεβενά -6, ενώ στην Καστοριά -1. Χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, με τον ήλιο να κάνει από νωρίς την εμφάνισή του. Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν ξεπέρασε τους 8 βαθμούς κατά τη διάρκεια της μέρας.

Χειμωνιάτικες ήταν οι θερμοκρασίες και στη Θράκη, όπου το πρωί ο υδράργυρος ήταν στο -4 στην Ορεστιάδα και στους -2 στην Ξάνθη. Σε περιοχές του Εβρου έμειναν κλειστά τα σχολεία με απόφαση των δημοτικών αρχών.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με αντιολισθητικές αλυσίδες έγινε η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης. Αλυσίδες απαιτούνταν για την κίνηση σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά). Το ίδιο ίσχυε για την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ. και στο δρόμο που συνδέει την Κερασιά Πέλλας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας (9ο έως 25ο χλμ.).

Προβλήματα στις μετακινήσεις και στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που από το βράδυ της Δευτέρας έπληξε και τα Χανιά. Λόγω της χιονόπτωσης κλειστός ήταν ο δρόμος προς το οροπέδιο Ομαλού, καθώς και προς τα Σφακιά στις θέσεις Κράμπη και Ιμπρος. Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές στο δυτικό τμήμα της πόλης των Χανίων, καθώς οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ τα συνεργεία της επιχείρησης προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην ορεινή δυτική Κορινθία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ