Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, συνέχισε χτες ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, την περιοδεία που πραγματοποιεί σε χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένας συμβιβασμός για τη διατήρηση των τιμών του αργού πετρελαίου σε ψηλότερες τιμές από τις σημερινές. Επίσης, συναντήσεις είχε και στη Σαουδική Αραβία, που πρωτοστατεί στο να κρατηθεί η τιμή χαμηλά, ενώ θα ακολουθήσει το Κουβέιτ και την Αλγερία.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέο μακελειό προκάλεσαν οι ισλαμιστές μισθοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη Νιγηρία στην πόλη Μπάγκα στα βορειοανατολικά. Εκατοντάδες γυναικόπαιδα ήταν τα θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνας και Διάσωσης της Ινδονησίας (BASARNAS) εξετάζει το ενδεχόμενο έκρηξης στο αεροσκάφος της «AirAsia», πριν αυτό πέσει - όπως όλα δείχνουν - στη θάλασσα της Ιάβα. Το Σαββατοκύριακο, δύτες εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ένα είχε ανασυρθεί.

ΚΑΪΡΟ.-- Απελευθερώθηκε την Κυριακή ο 35χρονος Κχαλέντ αλ Κατζάτζ, σύμβουλος του ισλαμιστή ανατραπέντα πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι που είχε φυλακιστεί ως ύποπτος για συμμετοχή στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» που έχει τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση του Προέδρου Σίσι σαν τρομοκρατική οργάνωση. Χτες, αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση 26 ανδρών, που συνελήφθησαν πριν από μερικές βδομάδες με την κατηγορία της εξώθησης σε ακολασία κρίνοντας ότι ήταν αθώοι.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη ανακοίνωσε χτες ότι κρατά 21 Χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου ως ομήρους. Οι 21 συνελήφθησαν από μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» σε διάφορες περιοχές περιχώρων της Τρίπολης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ