Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσκεψη στο Μουσείο της ΠΕΚΑΜ

Το Μουσείο της Μακρονήσου επισκέφτηκε, προχτές Κυριακή 11.1.2015, το μεσημέρι, ο Κουβανός Αλεσάντρο Κάστρο - Εσπιν, γιος του Προέδρου της σοσιαλιστικής Κούβας, που επισκέπτεται τη χώρα μας αυτές τις μέρες, μαζί με τον πρέσβη της Κούβας στη χώρα μας. Στο Μουσείο, όπου και ξεναγήθηκαν, τους υποδέχτηκαν το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) και αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, Γρηγόρης Ριζόπουλος, ενημέρωσε τους Κουβανούς επισκέπτες για την ιστορία της Μακρονήσου, που χρησιμοποιήθηκε από τους ιμπεριαλιστές Αγγλοαμερικάνους για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας. Μίλησε για τη δύσκολη προσπάθεια, σήμερα, της Ενωσης για να μάθει η νεολαία αυτή την ηρωική Ιστορία που έγραψαν πάνω από 120.000 κρατούμενοι αγωνιστές.

Για τους σκοπούς και τη δραστηριότητα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σήμερα, ενημέρωσε ο πρόεδρός της Χρήστος Τσιντζιλώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα του ελληνικού λαού με την αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή (γερμανική - ιταλική - βουλγάρικη) και την επέμβαση του αγγλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και την ντόπια αντίδραση. Αυτοί οι αντιστασιακοί αγώνες, τους οποίους οργάνωσε και πρωτοστάτησε το ΚΚΕ - μέρος των οποίων είναι και ο αγώνας των Μακρονησιωτών, όπως είπε - εμπνέουν και σήμερα τους αγωνιστές και γενικότερα τον ελληνικό λαό για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αλεσάντρο Κάστρο - Εσπιν, στον οποίο ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, Γρ. Ριζόπουλος, πρόσφερε, εκτός των άλλων, πλακέτα που έφερε το σχεδιάγραμμα της Μακρονήσου κ.λπ., ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες των Ενώσεων για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και για τη σχετική ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org