Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σχεδιασμένο κάλεσμα ψήφου στο ΚΚΕ και ετοιμότητας για τη συνέχεια της πάλης

Ο «Ρ» μιλά με τον Τ. Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και της Γραμματείας της ΚΕ, για τη δουλειά των Κομματικών Οργανώσεων δύο βδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη

Δεκαπέντε μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη, ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και της Γραμματείας της ΚΕ, για το πού εστιάζουν αυτό το διάστημα τη δουλειά τους οι Κομματικές Οργανώσεις, έτσι ώστε να μην πάει ούτε μια μέρα χαμένη και η επομένη των εκλογών να βρει το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό και τους ψηφοφόρους του Κόμματος, τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα του, ακόμα πιο έτοιμους για τη συνέχεια της πάλης.

***

-- Δυο βδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών, πού εστιάζουν τη δουλειά τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ οι Κομματικές Οργανώσεις;

-- Στο σχεδιασμό της δουλειάς μας παίρνουμε υπόψη ένα αντικειμενικό στοιχείο: Οτι, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει η προεκλογική περίοδος, πρέπει χωρίς καμιά καθυστέρηση να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση του Κόμματος δίνοντας συνέχεια και πατώντας ακριβώς πάνω σε ό,τι έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα με την πολιτική μας παρέμβαση. Ολο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012 δε σταματήσαμε στιγμή την πολιτική μας δράση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουμε οργώσει δυο και τρεις φορές τόπους δουλειάς, γειτονιές, χωριά, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εχουμε συζητήσει με δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους, γυναίκες για την πολιτική πρόταση του Κόμματος, την προοπτική των εξελίξεων, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάγκη οργάνωσης της Λαϊκής Συμμαχίας, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.


Μέσα από αυτήν τη δουλειά όλες οι Κομματικές Οργανώσεις έχουν δημιουργήσει ένα νέο κύκλο απλών ανθρώπων της δουλειάς που άκουσαν τις θέσεις μας, πάλεψαν δίπλα μας στο κίνημα, συνεργάστηκαν μαζί μας και μας γνώρισαν από κοντά, μπήκαν στα ψηφοδέλτια που στηρίξαμε ως Κόμμα σε συνδικάτα και άλλους φορείς, στην Τοπική Διοίκηση, μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, σε άλλες αρχαιρεσίες.

Σ' αυτόν τον κόσμο, λοιπόν, εστιάζουμε αυτές τις μέρες μέχρι την ημέρα της κάλπης με διπλό στόχο. Να ρίξει με σιγουριά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη και παράλληλα να είναι έτοιμος για τη συνέχεια της πάλης, γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι οι παράγοντες και οι αιτίες των προβλημάτων που τον βασανίζουν, τον οργίζουν, τον απογοητεύουν θα είναι εδώ.

Ολες οι Κομματικές Οργανώσεις αυτή την κατεύθυνση υλοποιούν, αυτόν το σχεδιασμό εξειδικεύουν σε κάθε ΚΟΒ, κομματικό μέλος, ΚΝίτη, αξιοποιώντας και τους οπαδούς του Κόμματος, γιατί η μάχη, έτσι όπως διαμορφώνεται το προεκλογικό κλίμα, θα δοθεί πραγματικά σώμα με σώμα και χρειάζεται καλό σχέδιο και οργάνωση.

Κλειδί οι δυνάμεις που θα μπουν οργανωμένα και άμεσα στη μάχη

-- Τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος σε αυτήν τη μάχη;


-- Δε χωράει αμφιβολία ότι την εκλογική μάχη μπορούμε να τη δώσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις, γιατί δε στηριζόμαστε μόνο στις κομματικές μας δυνάμεις, που είναι πιο έμπειρες, πιο καλά προετοιμασμένες, εξοπλισμένες και μάχιμες.

Δίπλα σε κάθε Κομματική Οργάνωση υπάρχει μια συσπειρωμένη ομάδα οπαδών του Κόμματος που μπορούν να βοηθήσουν πολύπλευρα στην εκλογική μάχη και κυρίως στο άπλωμα της δουλειάς του. Ηδη πολλοί από αυτούς αξιοποιούνται και συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική μάχη, οργανώνουν συσκέψεις, ανοίγουν δρόμους και μας φέρνουν σε επαφή με ταλαντευόμενους, φέρνουν ζωντανά τις διαθέσεις τους, τα ερωτήματά τους, τους προβληματισμούς τους. Ομως τα περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα και πρέπει να φτάσουμε σε περισσότερους.

Παράλληλα, βέβαια, έχουμε την πολύτιμη βοήθεια της ΚΝΕ, η οποία βγήκε από το πρόσφατο Συνέδριό της πιο ώριμη και προετοιμασμένη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια των Οργάνων του Κόμματος, συμμετέχει στο γενικότερο προγραμματισμό της Κομματικής Οργάνωσης με το δικό της ξεχωριστό σχέδιο για κέρδισμα ψήφων στους χώρους νεολαίας που ιεραρχεί και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

-- Ο χρόνος που απομένει ως τις 25 Γενάρη είναι μετρημένος. Με βάση τη μέχρι τώρα πείρα, ποιες είναι οι μορφές παρέμβασης και ποιοι είναι οι κρίκοι που μπορούν να συμβάλουν περισσότερο ώστε να μην πάει ούτε μέρα χαμένη;

-- Η πιο πρόσφορη και αποτελεσματική μορφή παρέμβασης, στο λίγο χρόνο που έχουμε μέχρι τις 25 Γενάρη, είναι η σύσκεψη, η ατομική συζήτηση με βάση την καταγραφή που έχουν όλες οι ΚΟΒ. Μπορείς πιο εύκολα, με μεγαλύτερη άνεση να συζητήσεις σχεδόν για τα πάντα. Να δώσεις απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν και να αναπτύξεις τη βασική εκλογική μας επιχειρηματολογία για το γιατί ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ. Μπορείς να δημιουργήσεις νέο κύκλο επαφών για το Κόμμα και την ΚΝΕ, να κλονίσεις κάποιες συνειδήσεις, να ατσαλώσεις κάποιους άλλους που πιέζονται στο προεκλογικό κλίμα της τεχνητής πόλωσης και των πλαστών διλημμάτων.

Αξιόλογη πείρα υπάρχει στις Κομματικές Ομάδες σε σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, που ξεκίνησαν και δουλεύουν με συσκέψεις και ατομικές συζητήσεις άνθρωπο τον άνθρωπο, με βάση τα ψηφοδέλτια που στηρίξαμε στο κίνημα, με όσους βρεθήκαμε από κοινού στους αγώνες.

Κλειδί για να αξιοποιηθεί ο κάθε κρίκος στην εκλογική μάχη είναι η ικανότητα των καθοδηγητικών Οργάνων να βάλουν στην οργανωμένη δράση για την ενίσχυση του Κόμματος όσο γίνεται περισσότερα κομματικά μέλη, ΚΝίτες, οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Είναι η αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» για τον εξοπλισμό όλου αυτού του δυναμικού, η πλατιά διακίνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ