Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ «NORMAN ATLANTIC»
Ακόμα δε βρέθηκε άκρη με τις λίστες των επιβατών

Το πλοίο τέθηκε υπό κατάσχεση και χτες ρυμουλκήθηκε στο Μπρίντεζι

Συνεχίζει να «ανεβοκατεβαίνει» ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων που ανακοινώνουν οι Αρχές σε Ελλάδα και Ιταλία, κάνοντας ακόμα πιο τραγική την πολύνεκρη ναυτική τραγωδία που άρχισε να εκτυλίσσεται τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, 28 Δεκέμβρη, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, όταν ξέσπασε φωτιά στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC».

Από 11 νεκρούς που ανακοινώνονταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, τώρα γίνεται λόγος για 10 και από σχεδόν 40 αγνοούμενους, μέχρι και χτες ο αριθμός που δινόταν ήταν «τουλάχιστον 18». Οσον αφορά τους Ελληνες, μέχρι και χτες ο επίσημος απολογισμός ήταν 2 νεκροί και 10 αγνοούμενοι, χωρίς να αποκλείεται από τις αρχές ότι μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Χτες το μεσημέρι, αναχώρησαν από τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι συγγενείς των αγνοουμένων για Ιταλία.

Χαρακτηριστικό του χάους, που επικρατεί με τον πραγματικό αριθμό και τα στοιχεία των επιβαινόντων στο πλοίο, είναι πως, από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά μέχρι και χτες, η ΑΝΕΚ, δηλαδή τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν, έχει εκδώσει πέντε λίστες με διαφορετικό αριθμό επιβατών!

Επιπρόσθετα, άγνωστο παραμένει σε ποιον ανήκει τελικά το πρώτο πτώμα που είχε εντοπιστεί τη νύχτα της 28ης Δεκέμβρη. Η σορός είχε ανακοινωθεί ότι ανήκε στον επιβάτη Γ. Ντούλη, όμως οι συγγενείς του δεν το αναγνώρισαν. Από προχτές το όνομα του Γ. Ντούλη πέρασε στη λίστα των αγνοουμένων. Εδώ και δύο μέρες, εξάλλου, οι αρχές έχουν αναφέρει ότι έχουν εντοπίσει στη θάλασσα δύο πτώματα τα οποία μέχρι και χτες το απόγευμα δεν είχαν κατορθώσει να ανασύρουν.

Χτες το κουφάρι του «NORMAN ATLANTIC» ρυμουλκήθηκε έξω από το Μπρίντεζι και μέχρι το μεσημέρι γινόταν σύσκεψη των ιταλικών αρμόδιων Αρχών για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί. Η ρυμούλκηση έγινε με εντολή του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο φονικό. Το πλοίο από την περασμένη Τρίτη έχει τεθεί υπό κατάσχεση.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ιταλίας αναζητούν το WTR («μαύρο κουτί»), από το οποίο θα προκύψουν απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από το ναυτικό ατύχημα. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι έρευνες σε όλο το πλοίο για να εντοπιστεί αν υπάρχουν νεκροί. Σύμφωνα με την 5η και τελευταία -προς παρόν- λίστα της ΑΝΕΚ, στο πλοίο επέβαιναν 474 άτομα. Από αυτά, 56 είναι οι ναυτεργάτες του πληρώματος, όλοι σώοι σύμφωνα με το υπουργείο και τις ιταλικές αρχές.

Από τους επιβάτες, διασωθέντες είναι 427, αριθμός που, όπως έλεγαν οι αρχές, αναμένεται να αυξηθεί, καθώς συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ονόματα και τις λίστες. Οι Ελληνες διασωθέντες είναι 236. Από αυτούς 33 είναι ναυτεργάτες του πληρώματος, οι οποίοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφτασαν με πλοίο «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ» από το Μπάρι Ιταλίας στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ