Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΤΙΟΥ
Στο αγωνιστικό τους πόστο ακόμα και την Πρωτοχρονιά

Παλεύουν να παραμείνουν στη δουλειά τους. Στο πλευρό τους το ΕΚ Λευκάδας και σωματεία της περιοχής

Από την κινητοποίηση στα διόδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Από την κινητοποίηση στα διόδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου, ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να τους στείλει στην ανεργία. Η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση των διοδίων από το νέο έτος, αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των 18 εργαζόμενων, σχεδιάζει την απόλυσή τους και την πρόσληψη στη θέση τους νέων κάτω των 25 ετών με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα και στόχο να μειώσει το «μισθολογικό κόστος» κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο υπό σύσταση σωματείο τους, διεκδικούν την επαναπρόσληψη των πέντε απολυμένων, από τις 31/10, συναδέλφων τους, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη μετατροπή των συμβάσεων και των 23 εργαζομένων που δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις για μια δεκαετία σε αορίστου χρόνου και τη συνέχιση της εργασίας τους το 2015.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν και χτες στο σταθμό των διοδίων, σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν με απεργίες από την περασμένη Δευτέρα. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, που εκδηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης, ανάμεσα σε άλλα σωματεία, έδωσαν το «παρών» το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και η Ενωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λευκάδας. Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των εργαζομένων, καθώς οι ίδιοι έκαναν Πρωτοχρονιά στο σταθμό των διοδίων. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μεταφέροντας την υποστήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη. Ανάμεσα σε άλλα τονίζει: «Οι εργαζόμενοι στο Σταθμό Διοδίων Ακτίου γιόρτασαν αγωνιστικά την Πρωτοχρονιά στο σταθμό. Ο αγώνας συνεχίζεται με την περιφρούρηση του δικαιώματός μας στην εργασία. Είναι αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας κόντρα στις αντεργατικές πολιτικές που οδηγούν όλο και περισσότερους στην ανεργία για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους οι εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών έργων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org