Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία για δεδουλευμένα στο «Παπανικολάου»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης έκαναν τη Δευτέρα απλήρωτοι εργολαβικοί εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι που απασχολούνται στη σίτιση ασθενών και εργαζομένων και την καθαριότητα του νοσοκομείου, μέσω της εταιρείας «Albatross», είναι απλήρωτοι για 8 και 9 μήνες και η σύμβασή τους λήγει σήμερα Τετάρτη, 31 Δεκέμβρη. Η εργοδοσία, το προηγούμενο διάστημα, με το πρόσχημα των δυσκολιών λόγω της οικονομικής κατάστασης, τους επέβαλε αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών και πολλές απλήρωτες ώρες εργασίας.

Οι ιδιοκτήτες της εργολαβικής εταιρείας δραστηριοποιούνται στο χώρο των νοσοκομείων, αναλαμβάνοντας - μέσα και από άλλες εταιρείες - τη σίτιση ασθενών και εργαζομένων, αλλά και την καθαριότητα σε διάφορα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι, με την παρέμβασή τους στη διοίκηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου» απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και να προσληφθούν από το ίδιο το νοσοκομείο με πλήρη δικαιώματα.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής καταδικάζει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και απαιτεί: Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων με ευθύνη τόσο της εταιρείας όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας από το Νοσοκομείο σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση για περαιτέρω αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ