Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ανώτερο στέλεχος των ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» είχε στόχο η ιμπεριαλιστική επιδρομή που πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι ΗΠΑ στη νότια Σομαλία, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, αργότερα, ανακοίνωση της σομαλικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ανέφερε ότι κατά την «κοινή επιχείρηση σομαλικών δυνάμεων και των ΗΠΑ», σκοτώθηκε στέλεχος των ισλαμιστών ονόματι Αμπντισάκουρ ή «Τάχλιλ».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Σχέδιο για τη δημιουργία νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης των χρεών χωρών - μελών του ΟΗΕ, ώστε να αποφευχθούν, υποτίθεται, νέες χρεοκοπίες, ενέκρινε χτες η Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών με 119 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 35 αποχές.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικλ Γκριμ που εκλέγεται στη Ν. Υόρκη, ανακοίνωσε χτες ότι θα υποβάλει την παραίτησή του την επόμενη βδομάδα, έχοντας δηλώσει ένοχος φοροδιαφυγής.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Το κοινοβούλιο του Κοσσόβου υιοθέτησε χτες τον προϋπολογισμό του 2015 με τις ψήφους 69 βουλευτών σε σύνολο 92 παρόντων. Αλλοι 20 βουλευτές ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν. Οι βουλευτές της «Σερβικής Λίστας» που συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ισα Μουστάφα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση νωρίτερα, δυσαρεστημένοι επειδή ούτε το 5% του συνόλου των 1,7 δισ. από τα κονδύλια που προορίζονται για τους δήμους δεν πηγαίνουν σε αυτούς όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σέρβοι.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Δύο Μουσουλμάνοι κληρικοί δολοφονήθηκαν χτες από ενόπλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις» με έδρα τη ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ουγκάντα. Οι δύο κληρικοί δολοφονήθηκαν στις πόλεις Μαγιούμπε και Καμπάλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ