Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πλημμύρισε από παιδιά και γονείς το φουαγιέ του Δημαρχείου

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Γενάρη η πρωτοχρονιάτικη γιορτή στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από παιδιά και νέους γονείς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και πέρασαν στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικής απασχόλησης.

Τα παιδιά γεύτηκαν τα χειροποίητα εδέσματα, συμμετείχαν στο εργαστήρι κατασκευών, παρακολούθησαν τα πειράματα, έκατσαν και τους ζωγράφισαν τα προσωπάκια τους, απόλαυσαν το θεατρικό που παρουσίασε η παιδική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» και ξεφάντωσαν με τα μαθήματα χορού. Στο τέλος, υποδέχθηκαν τον Αϊ-Βασίλη που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

«Και η φετινή γιορτή αγκαλιάστηκε με ζέστη από παιδιά και γονείς. Η μεγάλη προσέλευση ανέδειξε ότι υπάρχει δίψα για τέτοια πολιτιστική παρέμβαση που να απευθύνεται και σε παιδιά. Δεσμευόμαστε ως ΚΚΕ και ΚΝΕ ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και δράσεις, σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» η Κατερίνα Στύλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα


Η σκυτάλη για την παιδική γιορτή της ΚΝΕ περνάει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπου εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Γενάρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με αξιόλογες παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες. Για άλλη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ταλέντα και ενδιαφέροντα μέσα από τα δημιουργικά εργαστήρια. Κατασκευές, χειροτεχνίες, φιγούρες Καραγκιόζη, πειράματα και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, τα παιδιά θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συλλογική ζωγραφιά με θέμα «Διεκδικώ τα δικαιώματά μου». Ενα μεγάλο λευκό χαρτί, μαρκαδόροι, μπογιές, χαρτονάκια, καλή συνεργασία και τα ίδια τα παιδιά αρκούν για να ζωγραφίσουν τους εαυτούς τους στο μεγάλο χαρτί και να ξεδιπλώσουν αυτά που επιθυμούν για τα ίδια και για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν εργαστήρια πειραμάτων φυσικής! Οι μικροί επιστήμονες θα στολίσουν τις ποδιές τους και μετά θα ΠΕΙΡΑΜΑτιστούν μαθαίνοντας για τους νόμους της Φυσικής και της Χημείας μέσα από απλά υλικά και γνωρίζοντας βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας. Στόχος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά ότι ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει τον κόσμο, μπορεί να παρεμβαίνει με τη βοήθεια της γνώσης και της επιστήμης και τέλος μπορεί να τον αλλάξει!


Η γιορτή θα κλείσει την επόμενη μέρα με κατασκευή φιγούρων καραγκιόζη, λίγο πριν την παράσταση καραγκιόζη από το θίασο σκιών του Γ. Ταρουνά. Τα παιδιά θα φτιάξουν και θα γνωρίσουν τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Χατζηαβάτη, το Νιόνιο, τον Μπάρμπα Γιώργο και άλλους ήρωες του Θεάτρου Σκιών υπό την καθοδήγηση του Γ. Ταρουνά, ο οποίος θα πει και λίγα πράγματα για την ιστορία του Καραγκιόζη.

Τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει εργαστήριο ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδιά και κατασκευή εορταστικού mobilο, για να στολίσουν το δωμάτιό τους. Και τις δύο μέρες του φεστιβάλ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παιδαγωγοί, θα βρίσκονται δίπλα στα παιδιά, καθοδηγώντας τους στη χρήση των υλικών για να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

Ολόκληρο το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα και για τις δύο μέρες της γιορτής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΓΕΝΑΡΗ

17.30: Συλλογική κατασκευή - ζωγραφιά: «Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι».

18.30: «Φτιάχνουμε τις ποδιές μας και... ΠΕΙΡΑΜΑτιζόμαστε». Εργαστήρι πειραμάτων.

19.30: «Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι», παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο.

«Ενα κοριτσάκι ξεκινά ένα ταξίδι στο δάσος. Ολοι οι δώδεκα μήνες της χρονιάς θα εμφανιστούν στην ηρωίδα μας. Θα γίνουν φίλοι της και με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών - θεατών θα κάνουν το ταξίδι της αξέχαστο! Μια χαρούμενη, διαδραστική, αισιόδοξη παράσταση για παιδιά 2,5 - 6 ετών. Βασίζεται σε λαϊκό σλοβένικο παραμύθι».

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΓΕΝΑΡΗ

11.00: Κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη και ομαδικό παιχνίδι: «Εχουμε μήνυμα».

12.00: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης» από ομάδα της ΚΝΕ.

«Ενα μαγικό ταξίδι προς τη χώρα της Φαντασίας. Στη διάρκεια του ταξιδιού, η Κλάρα κι ο Καρυοθραύστης περνούν από διάφορα ονειρικά μέρη. Από τη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού, στη χώρα των Γλυκών, που συναντούν τη Ζαχαρένια Νεράιδα και φτάνουν στη χώρα των Λουλουδιών».

12.30: Παράσταση Καραγκιόζη από το Θίασο Σκιών του Γ. Ταρουνά.

13.00: Πάρτι!

  • Στο χώρο θα λειτουργούν και τις δυο μέρες βιβλιοπωλεία για μικρούς και μεγάλους με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων, που μπορούν να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τις μέρες των γιορτών, αλλά και να γίνουν όμορφα δώρα για αγαπημένα πρόσωπα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ