Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις

Στην τελική ευθεία μπήκε η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ και πολλές Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν υπερκαλύψει τα πλάνα τους, συνεχίζουν ωστόσο την προσπάθεια, που αποτυπώνεται και στο ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου που τη βδομάδα αυτή διαμορφώθηκε στο 89,68%.

Ο κατάλογος με τις πρώτες είκοσι Τομεακές Οργανώσεις αυτήν τη βδομάδα περιλαμβάνει τις παρακάτω:

Στην πρώτη θέση, η ΤΟ Νοτίων Κυκλάδων με ποσοστό 140,85%. Στη δεύτερη θέση η ΤΟ Θριασίου με 137,24%. Στην τρίτη η ΤΟ Ρόδου με 128,36%.

Ακολουθούν οι ΤΟ Κατασκευών Αττικής με 127,68%, Κω με 126,61%, ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με 122,38%, Μεταφορών Αττικής με 116,36%, Επισιτισμού Αττικής με 116,29%, Ξάνθης με 113,50%, Πόλης Βόλου με 113,37%, Πόλης Χανίων με 111,74%, Καβάλας με 108%, Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας με 106,62%, Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας με 105,08%, Δράμας με 105,05%, Υγείας - Πρόνοιας Αττικής με 104,89%, Κατασκευών Κεντρικής Μακεδονίας με 104,76%, Εργατικός Τομέας Λάρισας με 104,45%, Υπαίθρου Καρδίτσας με 102,02% και Πρέβεζας - Λευκάδας με 101,33%.

Αναπροσαρμόζει το πλάνο της η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας

Λίγες μέρες πριν από το τέλος της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2014, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ βρίσκεται σε πορεία υπερκάλυψης του πλάνου της (89,68%). Το σχεδιασμένο άνοιγμα στο λαό της περιοχής, η προσωπική εισφορά των μελών του Κόμματος με κόκκινα μεροκάματα, η ένταξη στη δράση στο πλευρό της ΚΟ πολλών οπαδών και φίλων που δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με το κουπόνι στο χέρι, συνέβαλαν ώστε η ΚΟ να έχει προσεγγίσει κατά πολύ το πλάνο της.

Σημαντική είναι η συμβολή των οργανωμένων εκδηλώσεων - συνεστιάσεων, καθώς και η προσφορά δώρων για τις λαχειοφόρους από λαϊκούς ανθρώπους, από επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες της περιοχής. Ωθηση στην κάλυψη του πλάνου έχει δώσει και η πρωτοβουλία της έκδοσης ημερολογίου της Επιτροπής Περιοχής αφιερωμένο στον κομματικό επαναστατικό Τύπο, μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και του Τύπου της περιοχής τη δεκαετία του 1940.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας τονίζει ότι: «Τα περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και οικονομικά είναι πολλά. Για άνοιγμα σε περισσότερους εργασιακούς χώρους, εργατικές - λαϊκές γειτονιές, πόλεις και χωριά. Εχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες και νέους των λαϊκών οικογενειών.

Εκτιμώντας τη θετική πείρα αλλά και τις δυνατότητες η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας αναπροσαρμόζει το πλάνο της. Η συζήτηση για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, στο λαό και στη Βουλή, όποτε και αν γίνουν εκλογές, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ανάγκη οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ. Τη στιγμή που αναδύεται στην επιφάνεια η σαπίλα του συστήματος, με τα διάφορα πάρε - δώσε με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το ΚΚΕ στηρίζεται από το λαό, για να γίνει πιο δυνατό στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ