Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Ανάγκη για το λαό το ισχυρό ΚΚΕ

Σε συνεστίαση των ΚΟΒ Α' Αθήνας μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Στη συνεστίαση των ΚΟΒ της Α' Αθήνας στο Γήπεδο Μετς, μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Κυριακή που μας πέρασε.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, στη στάση των άλλων κομμάτων και στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα για ισχυροποίησή του.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θέλουν το λαό θεατή, συμβιβασμένο και φοβισμένο. «Αν για τα κόμματα της αστικής τάξης, συμπλήρωσε, η συνεννόηση και η συναίνεση είναι προϋπόθεση για την απρόσκοπτη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, ο λαός σε τι ακριβώς θα ωφεληθεί αν δείξει συναίνεση με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες που του ρουφάνε το αίμα; Ο,τι και να γίνει στις 29 Δεκέμβρη, είτε εκλεγεί Πρόεδρος είτε όχι, όποιο δρόμο κι αν πάρουν οι πολιτικές εξελίξεις, ένα είναι σίγουρο: Η αντιλαϊκή πολιτική θα είναι εδώ και θα τη νιώθουν τα λαϊκά στρώματα στο πώς και πόσο δουλεύουν, στο τι εισόδημα έχουν, στο αν και πώς σπουδάζουν τα παιδιά τους, στους φόρους που πληρώνουν, στην υγεία της οικογένειάς τους, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα».

Για την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, διαγκωνίζονται για το ποια παραλλαγή αστικής πολιτικής θα προπορευθεί και με ποιους στο τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας. Την ικανότητά τους αυτή διαφημίζουν στα διεθνή φόρα που συμμετέχουν και οι μεν και οι δε.

Ομως, κανείς τους δεν εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη δουλειά, κανείς δεν εξασφαλίζει το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο από τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Αναφερόμενη στην απάντηση που δίνει το ΚΚΕ σε όλα τα παραπάνω σημείωσε: «Μόνο το ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια, παρά τις δυσκολίες, σταθερός υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων. Και κυρίως μόνο το ΚΚΕ είναι φορέας και εγγυητής του πραγματικού δρόμου διεξόδου που συμφέρει το λαό. Το ΚΚΕ παλεύει και ανοίγει δρόμους ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μη γίνουν τα παιδιά του λαού θυσία στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το ξαναμοίρασμα των αγορών και το αυγάτισμα των κερδών των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για να δείξει ο λαός τη δύναμή του και να νικήσει. Να κατακτήσει τη δική του εξουσία, όπου μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους, να εξαλείψει την ανεργία, να διαμορφώσει ένα καθολικό δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, μόρφωση για όλους, λαϊκή στέγη, πολιτισμό και ψυχαγωγία, ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας του εργαζόμενου λαού».

Ο λαός χρειάζεται ριζική ανατροπή

Η Λ. Ράζου, αναφερόμενη στην αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Το "δεν πάει άλλο" που σωστά λέει ο λαός για τη σημερινή κυβέρνηση πρέπει να συνοδευτεί με τη μαζική λαϊκή χειραφέτηση από κάθε αστική κυβερνητική παραλλαγή. Ο λαός δε χρειάζεται τροποποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, χρειάζεται ριζική ανατροπή της. Κι αυτό δε γίνεται αν τη σημερινή αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την αντικαταστήσει μια άλλη με κορμό το "νέο" ΠΑΣΟΚ που έχει βαφτιστεί ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, που δεν παίζει παιχνίδια και αντιπαλεύει σταθερά τον πραγματικό αντίπαλο: τη στρατηγική των μονοπωλίων, της ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις που τον υπηρετούν. Η συμβολή του ΚΚΕ θα είναι καθοριστική για να μην αφοπλιστεί ο λαός και για να μην εξαπατηθεί από τους παλιούς ή τους νέους σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ που θα παζαρεύουν πόσα ακόμα θα χάσει. Οταν θα ζητούν την ανοχή του γιατί θα έχουν παραλάβει "καμένη γη", γιατί "οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι πολλοί και δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να καταργηθούν", τότε θα χρειάζεται ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, μοναδική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, να θέτει στην ημερήσια διάταξη τις λαϊκές ανάγκες.

Χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, που θα παλεύει να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική λαϊκή λύση. Τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στο τιμόνι της εξουσίας. Μια τέτοια διακυβέρνηση έχει ανάγκη ο λαός, την κυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και σ' αυτήν το Κόμμα θα δώσει μαχητικό "παρών"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ