Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το Web Radio του ΠΑΜΕ συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας

Συζητάμε για το νέο πρόγραμμα και τη συμβολή των συνδικάτων

Για το Web Radio του ΠΑΜΕ (http://pamehellas.gr/), που τον περασμένο Νοέμβρη έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Ελενα Στεφανίδου, μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ και της Ομάδας που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Web Radio.

***

-- Πόσο καιρό εκπέμπει το Web Radio του ΠΑΜΕ; Τι πείρα βγαίνει από την έως τώρα λειτουργία του;

-- Το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ εκπέμπει από το Νοέμβρη του 2013, αυτή η πρωτοβουλία ήρθε να απαντήσει στον αποκλεισμό της δράσης των ταξικών δυνάμεων από τα αστικά ΜΜΕ, στη διαστρέβλωση και συκοφάντηση των αιτημάτων και των παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς. Μέσα από το Web Radio δίνουμε τη μάχη και στο μέτωπο της ενημέρωσης της εργατικής οικογένειας. Επιδιώκουμε να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των ταξικών δυνάμεων, που θα συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων, στη μαζικοποίηση των συνδικάτων, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

-- Τι καινούριο προστέθηκε στο πρόγραμμα τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Web Radio;

-- Τόσο η λειτουργία όσο και το πρόγραμμα του σταθμού βελτιώθηκαν αισθητά, παρότι έχουμε ακόμα βήματα να μετρήσουμε. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα έγινε πιο πλούσιο, εμπλουτίστηκε από περισσότερα συνδικάτα, 10 από την Αττική, 3 τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα) καθώς και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Την εικόνα από το χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας μεταφέρει και φέτος το ΜΑΣ. Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων συνεχίζει να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε όλο τον κόσμο, ενώ φέτος προστέθηκε η εκπομπή «Εδώ στον ξένο τόπο», όπου καλεσμένοι είναι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και Ελληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται ακόμη από εκπομπές με ενημερωτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, όπως οι εκπομπές «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά», «ΠΑΜΕ Δρόμο» και «Μetal iscoming». Τους επόμενους μήνες θα εμπλουτιστεί αυτός ο τομέας του προγράμματος και με εκπομπή για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το παιδικό παραμύθι.

-- Υπάρχει ενδιαφέρον από τα συνδικάτα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

-- Πέραν των συνδικάτων που έχουν τη δική τους σταθερή εβδομαδιαία εκπομπή από τους κλάδους των Τηλεπικοινωνιών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Χρηματοπιστωτικού, Ενέργειας, Μετάλλου, Φαρμάκου, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και Μουσικών το ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από ακόμα δεκάδες συνδικάτα. Κάθε Σάββατο πρωί στην εκπομπή «Οι αγώνες στο επίκεντρο» καλεσμένοι στο studio του σταθμού είναι σωματεία και γραμματείες από κλάδους οι οποίοι δίνουν το στίγμα από τις εξελίξεις και τις μάχες που δίνουν στους τόπους δουλειάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους τελευταίους 2 μήνες σχεδόν όσα σωματεία έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών βρέθηκαν πίσω από τα μικρόφωνα του Web Radio.

-- Τι ανταπόκριση βρίσκουν οι εκπομπές στους εργαζόμενους; Υπάρχουν παραδείγματα που ξεχωρίζουν;

-- Το Web Radio του ΠΑΜΕ έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση όσο περνάει ο καιρός. Αυτό βέβαια εξαρτάται αποκλειστικά από το βαθμό που δουλεύεται από τα συνδικάτα, δηλαδή πώς η θεματολογία θα είναι πλούσια, καίρια, θα προπαγανδίζεται στους τόπους δουλειάς, από το πόσο γνωρίζουν οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο, για παράδειγμα, ότι το σωματείο τους έχει εκπομπή την Τρίτη στις 6 το απόγευμα και θα συζητηθεί η ΣΣΕ.

Εχουμε πάρει μέτρα για να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το «εργαλείο» του Web Radio. Ολα τα σωματεία ανεβάζουν τις εκπομπές τους στα site τους και η αλήθεια είναι ότι από εκεί ακούγονται περισσότερο. Υπάρχουν επίσης σωματεία που στέλνουν κάθε εκπομπή στα μέλη τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, έχουμε βγάλει αφισετάκια για να ενημερωθούν και με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org