Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Κάλεσμα κινητοποίησης των αντιστασιακών

Ο Σπ. Χαλβατζής απευθύνει χαιρετισμό στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ο Σπ. Χαλβατζής απευθύνει χαιρετισμό στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Το Σάββατο 12 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η χρονιάτικη σύνοδος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, όπου εξετάστηκαν η δράση της Οργάνωσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από το 13ο Συνέδριο, και οργανωτικά ζητήματα.

Στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε αναφορά στην πλούσια, πανελλαδική, δραστηριότητα που αναπτύχθηκε από τα κεντρικά αλλά και τα κατά τόπους παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδρομή - προσκύνημα που οργάνωσε, το καλοκαίρι, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Πολωνία (επίσκεψη και εκδηλώσεις στο Τσίβνουβ, στο Νοσοκομείο 250 για τους μαχητές του ΔΣΕ, αλλά και σε κάτεργα του ναζισμού, όπως και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αουσβιτς). Επίσης, πέρα από τις κεντρικές επετειακές εκδηλώσεις, για τις οποίες σημειώθηκε ότι, γενικά, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και μαζικές, πλούσια ήταν και η δραστηριότητα περιφερειακών παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με στόχο να τιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, βεβαίως, να αναδειχθούν τα μηνύματα και τα οράματα της Αντίστασης αλλά και τα ιστορικά διδάγματα που προκύπτουν. Ετσι, ώστε οι αγώνες του λαού μας για το σήμερα και το αύριο, για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Κλειδί για την επιτυχία αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών προκύπτουν στη δράση της Οργάνωσης, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η καλή, σταθερή συνεργασία των παραρτημάτων με τις Οργανώσεις του Κόμματος.

Οσον αφορά την προοπτική, η εισήγηση τόνισε την ανάγκη οι αγωνιστές της Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, μέσα από τα παραρτήματα να παλέψουν, μαζί με τους φίλους και απογόνους που πλαισιώνουν την Οργάνωση, για να γίνει πιο πλούσια και σταθερή η παρέμβαση και να διευρυνθεί το «άνοιγμα» στα σχολεία και τη νεολαία. Παράλληλα, να βελτιωθεί και η επαφή και επικοινωνία με τους αγωνιστές και τις οικογένειες όσων συναγωνιστών έφυγαν από τη ζωή, μέσα από λογής εκδηλώσεις.

Τέλος, τόσο στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, όσο και στην απόφαση που πάρθηκε υπογραμμίζεται η ανάγκη όλα τα παραρτήματα και οι αγωνιστές και οι φίλοι της Αντίστασης να έχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας της Αντίστασης και του ΔΣΕ και να επιμείνουν στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αντιστασιακών. Ανάμεσα σ' αυτά: Η προβολή της αληθινής Ιστορίας της Αντίστασης στα σχολεία και τη νεολαία, η ίδρυση Μνημείου με τα αγάλματα των Αρη Βελουχιώτη - Στέφανου Σαράφη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, όπως και Μουσείου της ΕΑΜικής Αντίστασης, Μουσείου ΕΑΜικού Τύπου στο Τυπογραφείο του ΕΑΜ στην Καλλιθέα κ.λπ.

Το Γενικό Συμβούλιο, τέλος, ενέκρινε κάλεσμα - ψήφισμα ενόψει των πολιτικών εξελίξεων σχετικά με την προεδρική εκλογή καλώντας τους αντιστασιακούς αγωνιστές να εντείνουν τη δράση τους μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ και για την ενίσχυση του ΚΚΕ, παντού, στο λαό και στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές. Γιατί το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που οργάνωσε και καθοδήγησε, υπήρξε η ψυχή και η ραχοκοκαλιά της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και σήμερα παλεύει για την ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. «Καλούμε τους συναγωνιστές/στριες να κινητοποιηθούν, οργανώνοντας τη δουλειά τους μέσα από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αλλά και στον περίγυρό τους, ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στη σύνοδο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι: Σπύρος Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιώργος Μπουλούγαρης, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, Σταύρος Τάσσος, από την ΕΕΔΥΕ, και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (2018-08-07 00:00:00.0)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ (2014-10-04 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (2012-09-27 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (2012-09-05 00:00:00.0)
«Οι αντιστασιακοί συνεχίζουμε με Λαϊκή Συμμαχία και ΚΚΕ» (2012-03-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org