Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Επιτάχυνση των αντιλαϊκών διεργασιών και παζαριών

Ως παράγοντας που επιταχύνει τις αντιλαϊκές διεργασίες και τα παζάρια μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, φαίνεται πως λειτουργεί η υπόθεση με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του ώστε να υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την πρόταση - «πακέτο» που έριξε στο τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, για εκλογή του Στ. Δήμα από την παρούσα Βουλή και διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι την 1η Φλεβάρη, την «πάσα» φαίνεται να παίρνουν οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Σπ. Λυκούδης και Β. Οικονόμου καθώς και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του Σαββάτου, αλλά και με βάση την παρέμβαση του Β. Οικονόμου, σε τηλεοπτική εκπομπή, φαίνεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο ζήτημα υποψηφιότητας Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ, παρότι η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Υπενθυμίζουμε ότι και οι τρεις βουλευτές είναι μεταξύ των «8» που είχαν υπογράψει κοινό κείμενο (οι άλλοι 5 ήταν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας και οι «ανεξάρτητοι» Χρ. Αηδόνης, Γρ. Ψαριανός και Π. Τατσόπουλος), με το οποίο ζητούσαν «συναινετική» εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για βουλευτικές εκλογές εντός του 2015.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εξάλλου, συνεδρίασε ξανά έκτακτα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με αντικείμενο το αν η συμπεριφορά του Π. Χαϊκάλη συνάδει με την κοινοβουλευτική δεοντολογία και το αν θα πρέπει να γίνει στη διάρκεια της συνεδρίασης προβολή του DVD με το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό ή αν θα πρέπει να αναλάβει το θέμα αποκλειστικά η Δικαιοσύνη. Στη συνεδρίαση επίσης, τέθηκε εμβόλιμα και το θέμα της κοινής ανακοίνωσης των «ανεξάρτητων» βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, με την οποία άφηναν υπαινιγμούς για ενδεχόμενο χρηματισμό όσων «ανεξάρτητων» βουλευτών ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα.

Στο μεταξύ, με την ιδιότητα του υπόπτου για τέλεση αξιόποινης πράξης κλήθηκε χτες από τον εισαγγελέα ο Γ. Αποστολόπουλος, το πρόσωπο που καταγγέλλει για απόπειρα δωροδοκίας ο Π. Χαϊκάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για Πρόεδρο και εκλογές(2014-12-24 00:00:00.0)
Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής(2014-12-23 00:00:00.0)
Παρασκήνιο μεθοδεύσεων ξένο από το λαό και τα προβλήματά του(2014-12-20 00:00:00.0)
Πολιτικά παιχνίδια που επιβεβαιώνουν τη σήψη του συστήματος(2014-12-20 00:00:00.0)
Δεν συμμερίζεται τα περί «αποστασίας»(2014-12-16 00:00:00.0)
Σενάρια και έντονη κινητικότητα σε όλο του το φάσμα(2014-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ