Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ενίσχυση του Κόμματος από εργάτες παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται

Πείρα από τη δουλειά κλαδικών Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Στο 82,34% έφτασε την περασμένη Δευτέρα η κάλυψη του πλάνου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, καθώς η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης για την ενίσχυση του Κόμματος μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής συνεχίζουν με πείσμα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου πιο πολλοί εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα τις μέρες αυτές που οξύνονται οι εκβιασμοί και τα τρομοκρατικά διλήμματα στο λαό από τα αστικά κόμματα, για την εξασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος, η ΚΟΑ, μέσα από την πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητά της, κλιμακώνει και την οικονομική δουλειά. Δραστηριότητα που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 96 Χρόνια του ΚΚΕ που διοργανώνεται στις 11 Γενάρη, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, στο ΣΕΦ.

Πολύτιμη πείρα από εργοστάσια που μαζικά οι εργαζόμενοι ενίσχυσαν το ΚΚΕ

Μεταξύ των πρωτοπόρων οργανώσεων στην προσπάθεια αυτή της ΚΟ Αττικής είναι οι Τομεακές Οργανώσεις της Βιομηχανίας και των Κατασκευών: Οργανώσεις του ΚΚΕ σε νευραλγικούς κλάδους, όπου η ενίσχυση του Κόμματος από εργάτες, παρά τις δυσκολίες της, αφήνει παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.

Για την πείρα που βγαίνει από αυτήν τη δουλειά, μιλούν στον «Ριζοσπάστη» η Αθηνά Τσάμη και ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, στελέχη του Κόμματος στην ΤΟ Βιομηχανίας και στην ΤΟ Κατασκευών, αντίστοιχα. Οπως μας επισημαίνουν, η έγκαιρη προετοιμασία όλων των ΚΟΒ, η συζήτηση για τους προσωπικούς στόχους που θα βάλει κάθε σύντροφος, η οργάνωση συσκέψεων με φίλους του Κόμματος για την προετοιμασία της μάχης, είναι στοιχεία που βοήθησαν στο καλό ξεκίνημα. Ομως, κατά τη διάρκεια της Εξόρμησης ο τακτικός έλεγχος, η συζήτηση για τις δυσκολίες που συναντά η ΚΟΒ και ο κάθε σύντροφος αποτελούν όρο για την επιτυχή προσπάθεια, προκειμένου όλη η Οργάνωση να δουλεύει σαν ένας άνθρωπος. Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία, τα στελέχη του Κόμματος επισημαίνουν και πλευρές από την πείρα των Κομματικών Οργανώσεων.

«Στην Οργάνωση Βιομηχανίας είμαστε ένα βήμα πριν την υπερκάλυψη του πλάνου μας, στο 86%», σημειώνει η Αθηνά. «Είναι η δουλειά εκατοντάδων συντρόφων και φίλων του Κόμματος, που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενοι να ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Αποδεικνύεται και από αυτήν τη μάχη ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν το Κόμμα και την προσφορά του, μας εμπιστεύονται, μας ενισχύουν οικονομικά ακόμα και με τη μικρή οικονομική δυνατότητα που έχουν.

Τα παραδείγματα είναι πολλά από εργοστάσια που μαζικά οι εργαζόμενοι πρόσφεραν οικονομική ενίσχυση: Στα ΕΛΠΕ, στη ΣΟΦΤΕΞ, στην ΕΒΓΑ, στη ΛΑΒΙΦΑΡΜ, τη ΣΝΑΪΝΤΕΡ, σε μηχανουργεία, φαρμακαποθήκες όπως η ΣΥΝΦΑ, Πρακτορεία Τύπου κ.ά. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά από ανέργους, από εργοστάσια που έκλεισαν».

Αποφασιστικής σημασίας είναι και το προσωπικό παράδειγμα πρωτοπόρων μελών του Κόμματος. Παράλληλα, η ενίσχυση από εργάτες σε χώρους όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, μέσα από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της πάλης, δείχνει ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν πως η στήριξη του ΚΚΕ δυναμώνει και τη διεκδίκηση, την αναμέτρηση με την εργοδοσία: «Είναι πολλά τα παραδείγματα μελών του Κόμματος που με οργανωμένη δουλειά συγκέντρωσαν ενίσχυση από μεγάλο αριθμό εργαζομένων και προσωπικών επαφών που έχουν. Σημαντική είναι η προσπάθεια συντρόφων μεταλλεργατών, που αυτήν την περίοδο δίνουν και τη μάχη των αρχαιρεσιών στο συνδικάτο τους, που συγκέντρωσαν ενίσχυση από δεκάδες μεταλλεργάτες.

Αποφασιστική είναι και η προσωπική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος που με την απόδοση κόκκινου μεροκάματου και ατομικής προσφοράς συνέβαλαν σημαντικά στην κάλυψη του πλάνου μας».

Παραδείγματα που εμπνέουν και στην ΤΟ Κατασκευών

«Η ΤΟ Κατασκευών δίνει τη μάχη με ενθουσιασμό, έχοντας φτάσει στο 116%. Παρ' όλα αυτά δεν εφησυχάζουμε, παλεύοντας για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη υπερκάλυψη και όλες οι ΚΟΒ να ξεπεράσουν τους στόχους τους», σημειώνει ο Ν. Θεοφιλόπουλος.

«Από την αρχή», συνεχίζει, «γνωρίζαμε ότι η καπιταλιστική κρίση έχει πλήξει τους εργαζόμενους του κλάδου περισσότερο από άλλους. Οι μακροχρόνια άνεργοι πολλαπλασιάζονται, γι' αυτό εξαρχής ρίξαμε το σύνθημά μας για πολύ μεγάλο άνοιγμα με σκοπό ενίσχυση από περισσότερους, έστω και με λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, στόχος ήταν να χρεώσουμε δουλειά σε περισσότερους οπαδούς, δίπλα στις ΚΟΒ. Βοήθησε ιδιαίτερα το ότι είχαμε αρχαιρεσίες και ήρθαμε σε επαφή με περισσότερο κόσμο.

Υπάρχουν παραδείγματα που πρέπει να εμπνεύσουν. Για παράδειγμα σύντροφος που είναι για πολύ καιρό άνεργος, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πολλές φορές δυσκολεύεται να αποδώσει ακόμα και τη συνδρομή του. Κι όμως δε χάνει την επαφή με τον κόσμο που γνωρίζει, έχει κόψει σε δεκάδες εργάτες κουπόνι και δίνει κουράγιο σε όλη την ΚΟΒ του, για να υπερνικηθούν δυσκολίες. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και από οπαδούς του Κόμματος που με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ».

Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες που στήριξαν την Οικονομική Εξόρμηση, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» απέδωσαν ιδιαίτερα. Μορφές όπως συνεστιάσεις και λαϊκά γλέντια που «αφενός φέρνουν το Κόμμα πιο κοντά με τους εργάτες, αφετέρου δίνουν και ώθηση στην οικονομική δουλειά. Στόχος της ΤΟ, είναι όλες οι ΚΟΒ να καλύψουν τα πλάνα τους, και ως προς το ποσό που πρέπει να αποδώσουν, αλλά και στους δείκτες που μετρούν, όπως η μαχητικότητα μελών και φίλων, η προσέγγιση νέου κόσμου. Η πολύ καλή δουλειά με το κουπόνι αφήνει παρακαταθήκη στο Κόμμα, δυναμώνει δεσμούς, βοηθάει να προσεγγίσουμε και νέο κόσμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά(26/1/2022)
Στο 54,35% η κάλυψη του συνολικού πλάνου(4/12/2021)
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021(13/11/2021)
Εχουμε τις δυνατότητες να βάλουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη(16/1/2021)
Η άμιλλα βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη(31/10/2012)
Μαγιά της κάλυψης το πρώτο «κλείσιμο»(4/12/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org