Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
ΦΡΟΣΩ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
φωτό 1

Την Κυριακή 7/12/2014 έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του ΚΟΤΣΟΜΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλους του τιμημένου ΚΚΕ, στο χωριό Καγκάδι Δυτικής Αχαΐας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δυτικής Αχαΐας. Επίσης, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Δυτικής Αχαΐας προσφέρουν, στη μνήμη του, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αγγελική Μίχου

***

φωτό 2 (Μαραγκάκη)

Στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΥ και ΦΡΟΣΩΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της ειρήνης. Και στη μνήμη του σ. ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕΜΑ, στελέχους του ΚΚΕ, που τόσο αναπάντεχα «έφυγε» από κοντά μας αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Ακόμα, στη μνήμη του σ. ΤΑΣΟΥ ΜΕΡΜΙΓΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, που πρόωρα, στα 52 του χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή και τον αγώνα, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης του ΚΚΕ.

Ρούλα Μαραγκάκη

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου αδελφού ΤΣΑΠΡΑΖΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και των ξαδέρφων μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΩΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΠΡΑΖΗ, που γεννήθηκαν στο χωριό Βρυσικά Διδυμοτείχου, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Ηταν τρία παιδιά, τρεις ΕΠΟΝίτες που βγήκαν στο βουνό με τον Εμφύλιο. Συντάχθηκαν και αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, πιστοί στο ΚΚΕ. Δώσανε τη ζωή τους στις τελευταίες μάχες του Γράμμου για μια ελεύθερη Ελλάδα. Αν και δεν προλάβαμε να σας γνωρίσουμε, ούτε καν από μια φωτογραφία, στη μνήμη μας θα είστε πάντα οι ήρωες που μας γεμίζουν περηφάνια. Σας ευχαριστούμε.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
Η αδερφή σας, Μωραΐτη (Τσαπράζη) Χρυσούλα

***

φωτό 3

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου, ΙΩΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑ, καθώς, επίσης, στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τους αγώνες, ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΙΛΑ, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα με το ΚΚΕ για μια καλύτερη ζωή, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ.

Ελένη Βορίλα και τα παιδιά τους: Παντελής, Βαρβάρα, Κώστας και Σοφία

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ, για την ονομαστική της γιορτή, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Βασίλης Κοσμάς

***

Ο Φίλιππος Βαστάκης και η σ. Βούλα Αθανασοπούλου προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης και στη μνήμη των γονιών τους, ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΣΤΑΚΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ.

***

Φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΚΙΤΣΟΥ, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Μιχάλης Μάτσας

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΤΣΙΔΑΥΤΗ η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα Λάμπρα προσφέρει στην ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου 50 ευρώ. Ο Λευτέρης γεννήθηκε στο χωριό Αρέθουσα Ικαρίας, το 1917, από φτωχή οικογένεια. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα, δούλευε σε φαρμακείο και πήγαινε στη Σχολή Ασυρματιστών. Στάλθηκε και πολέμησε στην Αλβανία, το '40, καταλήγοντας στη Μ. Ανατολή... Μαζί με τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν στον κατακτητή, ήταν και ο Λευτέρης και γι' αυτό τον κλείσανε στα σύρματα. Συνολικά, η θητεία του διήρκεσε από το 1938 έως το Δεκέμβρη του 1945, οπότε γύρισε στην Ικαρία. Για τα φρονήματά του, το 1955, τον εξόρισαν στη Σάμο. Με τη χούντα του 1967 πάλι τα ίδια. Εξορία σε Γυάρο και Λέρο για 3 χρόνια. «Εφυγε» την 1.4.2014, σε ηλικία 97 χρόνων, αφήνοντας παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα κι εμένα μόνη μετά από 63 χρόνια αρμονική συμβίωση. Οσο ζω θα θυμάμαι τον Λευτέρη και τη ζωή που περάσαμε μαζί, μια ζωή γεμάτη δυσκολίες και διώξεις, που αντιμετωπίσαμε όρθιοι με την αγάπη μας και τη δύναμη του αγώνα, νικώντας τα όλα εκτός απ' το θάνατο.


ΒΑΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΝΩΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΙΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΡΙΛΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΩΛΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΩΛΑ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ

ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΑΤΣΙΔΑΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΤΣΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΤΣΟΣ

ΚΟΤΣΟΜΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΤΣΟΜΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ