Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εργατική τάξη να δημιουργήσει τις δικές της εξελίξεις

Στη «Forthnet» περιόδευσε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Χρ. Κατσώτη με τους εργαζόμενους στη «Forthnet»
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Χρ. Κατσώτη με τους εργαζόμενους στη «Forthnet»
Με σειρά εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, συγκεντρώσεις στους δήμους και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες συνεχίζεται η πολιτική δράση - παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στις πολιτικές εξελίξεις, με σύνθημα «Λαϊκή παρέμβαση τώρα. Δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, περιόδευσε χτες στη «Forτhnet», εκεί όπου το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψη απολυμένων, την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κ.ά.

Ο Χρ. Κατσώτης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, στην οποία σημειώνονταν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την πίεση που δέχονται (ψυχοσωματικά και μυοσκελετικά προβλήματα, κρίσεις πανικού και ιλίγγους), η απουσία επαρκούς μέριμνας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το γεγονός ότι η καταλληλότητα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού δεν έχει εξεταστεί από καμία αρμόδια επιτροπή, καθώς και ότι από το Μάρτη η εταιρεία προσλαμβάνει κυρίως ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. «Συγκεκριμένα», τονιζόταν, «στην εν λόγω εταιρεία δουλεύουν εργαζόμενοι από την "Action Line", την "Telephone Net", την ICAP, γεγονός που δείχνει τις σχέσεις εργασίας που κυριαρχούν μέσα στην επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν με λιγότερα δικαιώματα, με ελαστικές μορφές εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 5ωρη και 6ωρη εργασία, 22 ένσημα το μήνα, μεταβαλλόμενα ωράρια με συνεχείς υπερωρίες ανάλογα με τη βούληση του εργοδότη)».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με την Ερώτησή τους διεκδικούσαν να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα υγιεινής, μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς δουλεμπορικά γραφεία και να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη από την εργοδοσία.

Μεταξύ άλλων, ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να απαντήσουν στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των κομμάτων της, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως είπε, «η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει τις δικές της εξελίξεις. Με την οργάνωση της πάλης, την ισχυροποίηση των συνδικάτων και του ΚΚΕ. Οπως η εργοδοσία έχει τις οργανώσεις και τα κόμματά της, έτσι να σκέφτονται και οι εργαζόμενοι: Να έχουν ισχυρό το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, για να μπορεί να διεκδικεί, αλλά και να ανοίγει δρόμους για την άλλη οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό. Το ΚΚΕ ακόμα και στη Βουλή - σημείωσε - θέλει να είναι ισχυρό για να υπηρετεί την πάλη των εργαζομένων. Να αποκαλύπτει το ρόλο της εργοδοσίας, όπως έκανε και με την Ερώτηση που κατέθεσε για τα προβλήματα των εργαζομένων στη "Forthnet"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ