Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για μικρούς και μεγάλους!

Στις 3 και 4 Γενάρη στον Περισσό

Στις 3 και 4 Γενάρη 2015 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Περισσό, θα στηθεί το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Για πέμπτη χρονιά η ΚΝΕ, με πολύ μεράκι και εθελοντική προσφορά που χαρακτηρίζει τους νέους κομμουνιστές, στήνει ένα ξεχωριστό, γιορτινό Φεστιβάλ. Μια προσπάθεια που έρχεται κι αυτή να απαντήσει στις ανάγκες και των παιδιών και των γονιών τους. Θα αποτελέσει την ευκαιρία, και φέτος, να γίνει το διήμερο τόπος συνάντησης των γονιών, για να συζητήσουν, να μοιραστούν τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, αλλά και για να περάσουν ευχάριστες στιγμές μαζί με τα παιδιά τους.

Και φέτος, το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο. Εργαστήρια, παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών. Υπόσχεται, για μια ακόμη χρονιά, στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικής απασχόλησης και μάλιστα δωρεάν, σε ένα πλαίσιο διαφορετικό από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και τις ψεύτικες ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Παραστάσεις

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο, το Θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο θα ανεβάσει την παράσταση «Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι». Η υπόθεση; Ενα κοριτσάκι ξεκινά ένα ταξίδι στο δάσος. Ολοι οι δώδεκα μήνες της χρονιάς θα εμφανιστούν στην ηρωίδα μας. Θα γίνουν φίλοι της και με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών - θεατών θα κάνουν το ταξίδι της αξέχαστο! Μια χαρούμενη, διαδραστική, αισιόδοξη παράσταση για παιδιά 2,5 - 6 ετών. Βασίζεται σε λαϊκό σλοβένικο παραμύθι.

Από τις περσινές παραστάσεις
Από τις περσινές παραστάσεις
Την Κυριακή το πρωί, ένα ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θεατρικό είδος, το θέατρο σκιών, έχει την τιμητική του στο Φεστιβάλ. Και φέτος, μάλιστα, ο γνωστός και αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζης αναβαθμίζεται! Οχι μόνο θα υπάρχει παράσταση με τις περιπέτειές του, αλλά κάθε παιδί, με την καθοδήγηση του καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Ταρουνά, θα μπορεί να φτιάξει και να πάρει μαζί του τη δική του φιγούρα. Ακόμα, την Κυριακή το πρωί θα υπάρξει διαδραστική αφήγηση παραμυθιού που ετοιμάζεται με πολύ μεράκι από την ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ.

Η τελευταία παράσταση, την Κυριακή το απόγευμα, είναι η «Πετρόσουπα», από ομάδα της ΚΝΕ. Η «Πετρόσουπα» βασίζεται σε παραδοσιακό ανατολίτικο παραμύθι. Οι αξίες της προσφοράς, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης θα παρουσιασθούν στους μικρούς θεατές, που θα κληθούν, μάλιστα, να υποδυθούν τους κατοίκους ενός χωριού. Μέσα από την εξέλιξη του έργου θα μάθουν να συνεργάζονται και να προσφέρει ο καθένας το υλικό του για να φτιάξουν την πιο νόστιμη «πετρόσουπα».

Ολη η αίθουσα θα είναι διαμορφωμένη σαν παραμύθι

Φέτος, ακόμα πιο συγκεκριμένα γίνεται προσπάθεια ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται, πριν από τις παραστάσεις, παράλληλες δραστηριότητες κι εργαστήρια. Μέσα από παιχνίδια τα παιδιά θα διαλέγουν τις δραστηριότητες που θα συμμετάσχουν, που θα πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση φοιτητών παιδαγωγικών τμημάτων. Στόχο έχουν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της συλλογικότητας. Ανάμεσα στις δραστηριότητες θα υπάρχει πάντα χώρος για ζωγραφική, για τα πολύ μικρά παιδιά, την ώρα που τα μεγαλύτερα παιδιά θα συμμετέχουν σε παιχνίδια και πιο σύνθετες κατασκευές.

Παίζοντας και χορεύοντας στο καλικαντζαροχωριό
Παίζοντας και χορεύοντας στο καλικαντζαροχωριό
Από το διήμερο δεν θα μπορούσε να λείψει και το βιβλιοπωλείο, που θα έχει τίτλους για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.


Στιγμιότυπο από τα περσινά εργαστήρια
Στιγμιότυπο από τα περσινά εργαστήρια

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ