Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΕΓΟ
Στοιχισμένοι στη γραμμή του κεφαλαίου

Το βήμα του Συνεδρίου της ΟΣΕΓΟ επέλεξε πρώην πρόεδρος του Σωματείου της «ΑΓΝΟ» και μέλος του απερχόμενου ΔΣ της ΟΣΕΓΟ, ο κ. Χατζηαντωνίου, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, προκειμένου να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ. Αφού πρώτα η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να διαγράψει το Σωματείο της «ΑΓΝΟ» από τη δύναμή της, στη συνέχεια ο συγκεκριμένος κύριος, στοιχισμένος στη γραμμή κυβέρνησης και εργοδοτών, επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ, ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του στο Σωματείο της «ΑΓΝΟ», οι εργαζόμενοι, έκλεισαν το εργοστάσιο επειδή απάντησαν με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις στην επίθεση της εργοδοσίας, δηλαδή του Κολιού.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, εξακολουθούν την επίθεση λάσπης, ενώ έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το κλείσιμο της «ΑΓΝΟ» είναι προϊόν μεθόδευσης από την ίδια την εργοδοσία προς όφελος της «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ». Τα όποια επιχειρήματά της δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε και την αστική δικαιοσύνη, αυτήν τη δικαιοσύνη που βγάζει το 90% των απεργιών παράνομες και καταχρηστικές.

Θυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ απαντώντας στην επιχειρηματολογία του Κολιού, που επιστράτευσε και ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες (που τα έχτισαν και τα δούλεψαν με τον ιδρώτα τους), οι αγώνες τους, το ΠΑΜΕ. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες γιατί μόνο κριτήριο τους είναι το κέρδος.

Οι εργαζόμενοι στην "ΑΓΝΟ" έδωσαν έναν αγώνα για την αξιοπρέπειά τους. Μέσα από αυτόν τον αγώνα σφυρηλατήθηκαν δεσμοί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, από την περίοδο που κάτω από αγώνες κατάφερναν να καταβάλλονται χρωστούμενα δεδουλευμένα, αυτό που λίγο πολύ η εργοδοσία θεωρεί έως και θράσος να ζητούν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι με την πείρα που απόκτησαν κατάφεραν να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να παρθούν πίσω εκδικητικές απολύσεις μελών του ΔΣ του σωματείο της "ΑΓΝΟ", την περίοδο που η εργοδοσία τάχα καλούσε σε ειλικρινή διάλογο!!!!

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων, ανεξάρτητα αν το σωματείο των εργαζομένων υιοθετούσε τις προτάσεις του, η όχι. Αυτό επιβάλει η ταξική αλληλεγγύη και αυτό κάνουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την «ΑΓΝΟ»(2013-04-06 00:00:00.0)
Χρήσιμα συμπεράσματα(2013-01-04 00:00:00.0)
Οργανώνονται για ν' αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επιθετικότητα(2011-11-26 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στο ξεπούλημα(2002-04-27 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση(2002-04-25 00:00:00.0)
Στο πλευρό του Νικήτα Γλυνάτση, Σωματεία και Εργατικά Κέντρα(2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ