Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απαιτείται η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις

Δεν μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις με το λαό θεατή. Γι' αυτό απαιτείται η παρέμβαση του ίδιου του λαού στις εξελίξεις, να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, να μην εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι ανάμεσα σε παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες, επεσήμανε η εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, Β. Πανουτσάκου, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Ως ζητήματα αιχμής του αγώνα προέβαλε την αναπλήρωση εδώ και τώρα όλων των απωλειών που είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα προηγούμενα χρόνια (επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, του 13ου και 14ου μισθού, οι περικοπές στο εφάπαξ και στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.), την απαίτηση να ληφθούν μέτρα ανακούφισης. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε όταν ανακοινωθούν τα μέτρα να κηρυχθεί 24ωρη απεργία και μέχρι τότε να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να αναπτυχθούν πολύμορφες παρεμβάσεις. Με αυτή την έννοια, επεσήμανε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δε στέκονται ενάντια σε μορφές δράσης, όπως συλλαλητήρια ή στάσεις εργασίας, που υπηρετούν αυτήν την προοπτική.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τελικά να κηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη, 17 Δεκέμβρη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Στη θέση που διατύπωσε το ΠΑΜΕ οι άλλες δυνάμεις, που πρότειναν τη στάση εργασίας, διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο του αγώνα, αλλά και στο ότι δεν αντιμετωπίζουν την κινητοποίηση αυτή σαν κομμάτι ευρύτερων αγωνιστικών παρεμβάσεων που θα δημιουργήσουν τους όρους ανατροπής αυτής της πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σύσκεψη Ομοσπονδιών που έγινε μια μέρα πριν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η διέξοδος που πρόβαλλαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, προφανώς για να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τάχα θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων. Ακόμα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρότειναν απεργία τη μέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν είναι βέβαιο ότι τις μέρες εκείνες η προσοχή θα είναι στραμμένη αλλού. Την πρόταση αυτή επανέφεραν, αλλά τελικά την απέσυραν στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ