Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ανακοίνωση ενόψει των εκλογών για την Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

Στις 19 Γενάρη 2015 διεξάγονται οι εκλογές για νέο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Υπουργείου Πολιτισμού ( ΠΟΕ ΥΠΠΟ). Με αφορμή την εκλογική διαδικασία, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ), που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της απευθύνεται στους εργαζόμενους και, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Οι αρχαιρεσίες είναι σημαντική διαδικασία. Δεν αρκεί να αγανακτείς με την Κυβέρνηση, την αντιλαϊκή πολιτική και τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΕΥΦΑ. Τώρα, η επιλογή και η ευθύνη είναι στα χέρια σου. Εσύ θα αποφασίσεις τι ηγεσία θα έχεις στην ΠΕΥΦΑ, στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ, τι συνδικαλιστικό κίνημα θα έχουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που η αντιλαϊκή επίθεση είναι ολομέτωπη, να αλλάξει ο συσχετισμός και να ισχυροποιηθεί ο ταξικός αγωνιστικός πόλος στο σωματείο και να ανασυνταχθεί το κίνημα.Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο ψήφου. Η προοπτική της ανατροπής αυτών που ευθύνονται για την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων».

«Οχι στο νέο Μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας. Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση. Κάτω τα χέρια απ' το εφάπαξ και τα ταμεία. Απορρίπτουμε το νέο Οργανισμό, που, στην ουσία, ανοίγει το δρόμο για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να φύγουν οι εργολάβοι και οι ΜΚΟ. Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου φυλακτικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι σημερινές - πραγματικές ανάγκες. Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους δουλεύουν σε ανασκαφές / εργοτάξια και αποθήκες / εργαστήρια, ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσεις εργασίας. Οχι στον Οργανισμό των αναγκαστικών μετακινήσεων προσωπικού και του μικρού και ευέλικτου κράτους, που θέλει φοβισμένους και υποταγμένους υπαλλήλους».

«Οι δυνάμεις των ΠΑΚΑ (ΠΑΣΚΕ) - ΔΑΚΕ, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΠΕΥΦΑ, φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε. Αποδέχονται επί της ουσίας το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ, δηλώνοντας ικανοποιημένοι για το "περιβόητο" τμήμα φύλαξης χωρίς να αναδεικνύουν ότι οι αλλαγές που προωθούνται ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω εισχώρηση των ιδιωτών στη διαχείριση του πολιτισμού με ταυτόχρονη κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Διαπραγματεύονται με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία περιορίζοντας τις οποίες διεκδικήσεις στο ζήτημα των "εξαιρέσιμων" δίχως να ασχολούνται με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Δεν κάνουν τίποτα για την οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, αν στην πράξη δεν τις υπονομεύουν. Με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν εμποδίζεται, όχι μόνο δεν ανατρέπεται αλλά γιγαντώνεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΕΥΦΑ, όλο το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν τη μάχη για την ανάδειξη των προβλημάτων μας και των αιτίων που τα γεννούν, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας».

«Συνάδελφε, μην περιμένεις "σωτήρες". Από τη δράση μας και τους αγώνες μας εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχθηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια και η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις και νέες απώλειες. Μην περιμένεις λύση από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες. Δεν υπάρχει λύση να ικανοποιεί και το λαό και τα μονοπώλια που προτείνει ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Απέναντι στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, μονόδρομος είναι η ανασύνταξη του κινήματος, η χειραφέτηση από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και ο απεγκλωβισμός από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος και του Ευρωμονόδρομου. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για φιλολαϊκή ανάπτυξη, αφού πρώτα απαλλαγούμε από τα μονοπώλια και την εξουσία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους της Ενωσης Αρχαιοφυλάκων(2021-02-09 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή την αναστολή απεργίας(2017-07-29 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της ΔΑΣ με αφορμή τις εκλογές(2014-12-17 00:00:00.0)
Επιδιώκουν να παραδώσουν τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες(2014-12-12 00:00:00.0)
«Προσφορά»... στη χώρα η απλήρωτη δουλειά!(2012-08-28 00:00:00.0)
Υπέρ της συγκυβέρνησης... οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού(2012-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ