Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Οσο πιο κοντά στη διαχείριση, τόσο υποκλίνεται στο κεφάλαιο

«Προσομοίωση» όλων των πιθανών σεναρίων επιχειρούν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως αυτού που τους φέρνει σύντομα στο ίδιο τραπέζι με την τρόικα για την υπογραφή νέας συμφωνίας. Σε ένα κλίμα ρευστό, αξίζει να καταγραφεί το σενάριο που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, εφόσον δεν εκλεγεί και στη δεύτερη ψηφοφορία ο Στ. Δήμας, θα προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ συναινετική εκλογή άλλου προσώπου με αντάλλαγμα τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σπεύδει να διαβεβαιώσει για πολλοστή φορά την ΕΕ και το κεφάλαιο για τις προθέσεις της. «Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία», δήλωσε στην ιταλική «Λα Στάμπα», ο Ν. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα. «Το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει» επιμένει, προαναγγέλλοντας τη διατήρηση του σφαγιασμού των κοινωνικών δαπανών.

Ο Ν. Παππάς υπερασπίζεται ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ το να εγγυηθεί «μια σταθερή κυβέρνηση, ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος και ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης», στόχοι του εγχώριου κεφαλαίου που μοιράζονται όλες οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Κάλπικα διλήμματα για το λαό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης εξέφρασε χτες την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητα Δήμα σαν «μια στενή πολιτικά υποψηφιότητα». Επανέλαβε το κάλπικο για το λαό δίλημμα «αν θα δοθεί στον κ. Σαμαρά η δυνατότητα να συνεχίσει αυτή την πολιτική ή θα εφαρμοστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ», κρύβοντας ότι πρόκειται για διαφορετικές εκδοχές με την ίδια αντιλαϊκή στόχευση, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά, ο Π. Σκουρλέτης επιτέθηκε στον Αντ. Σαμαρά όχι φυσικά για το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής που εφαρμόζει, αλλά επειδή δήθεν «είναι αναξιόπιστος, δεν έχει σχέδιο, λειτουργεί τυχοδιωκτικά εναντίον των συμφερόντων της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με τη φήμη ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΠτΔ τον Φ. Κουβέλη, σημείωσε ότι «είναι σαφής η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ, συνεπώς δεν νομίζω ότι "παίζει" ένα τέτοιο σενάριο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις γίνονται καθημερινά με όλους αυτούς που λέτε ανεξάρτητους βουλευτές μέσα στη Βουλή. Μπορεί να υπάρξει κάποια συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ