Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδήλωσαν με γλέντι υπό βροχή στο Σύνταγμα

Επόμενη κινητοποίηση στις 18 Δεκέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Πολύωρη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με τραγούδι, φαγητό και κρασί, διοργάνωσαν χτες οι συνταξιούχοι. Μπορεί ο καιρός να μη στάθηκε σύμμαχος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «απόμαχους της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα», όπως είπαν οι ίδιοι, να γλεντήσουν και να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους, όπως το να δοθεί εδώ και τώρα η 13η και 14η σύνταξη, να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες της περιόδου της κρίσης.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν με τα πανό των συνδικάτων τους. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των απεργών της «Coca Cola» από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ΠΑΣΕΒΕ.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, είπε μεταξύ άλλων: «Θα είμαστε εδώ μέρα και νύχτα για να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν από τις τσέπες. Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ποτέ αυτά που μας έχουν περικόψει γιατί είναι δικός μας μόχθος. Εχουν συμφωνήσει στις απαιτήσεις των καπιταλιστών να εφαρμόσουν το επόμενο διάστημα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα. Δε θα τους το επιστρέψουμε, με όλη μας τη δύναμη θα αγωνιστούμε γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας».

Η φασολάδα σερβίρεται ζεστή στον κόσμο
Η φασολάδα σερβίρεται ζεστή στον κόσμο
Χαιρέτισαν, επίσης, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Χριστίνα Τσάρα, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Συντροφιά στους συνταξιούχους κράτησε το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Η δυνατή βροχή δεν επέτρεψε σε αρκετούς ακόμα καλλιτέχνες που είχαν δηλώσει συμμετοχή να τραγουδήσουν, δεν πτόησε όμως τους μάγειρες από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, που είχαν αναλάβει την ...τροφοδοσία. Αχνιστή φασολάδα, φακές, γίδα βραστή και καλό κρασί ζέσταναν τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους, που παρέμειναν επί ώρες στο Σύνταγμα, φωνάζοντας τα συνθήματά τους.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων της Αττικής, είναι η συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν το πρωί μπροστά στο ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Η εκδήλωση περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί. Οργανώθηκε από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε συγκέντρωση, παρά τη βροχή, στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λάρισα στο Εργατικό Κέντρο και στο Βόλο επίσης στο Εργατικό Κέντρο. Και στις δυο πόλεις ακολούθησε πορεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν την Τρίτη οι συνταξιούχοι της Αττικής(2018-06-14 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων(2018-04-27 00:00:00.0)
Λάρισα και Πάτρα πήραν χτες τη σκυτάλη(2017-10-06 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι(2014-12-05 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του(2013-04-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία(2011-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ