Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

Στο τετρασέλιδο αυτής της βδομάδας, στην ενότητα «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία», ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει μια σύντομη αναδρομή στους βασικούς αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και δείχνουν ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων είναι στρατηγική κατεύθυνση του κεφαλαίου και της ΕΕ, σε συνθήκες ανάπτυξης και κρίσης της οικονομίας. Η επίθεση βρίσκει συνέχεια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και αυτό αποτελεί αιτία για ξεσηκωμό, όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Στα θέματα του τετρασέλιδου είναι επίσης μια καταγραφή της συζήτησης που είχε ο «Ριζοσπάστης» με εργάτες της Ζώνης, που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Επίσης, μια παρουσίαση της δράσης που αναπτύσσουν οι Λαϊκές Επιτροπές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με αιχμή τον πολιτισμό, καθώς και οι δραστηριότητες στο νεοσύστατο Στέκι των Υγειονομικών, που φτιάχτηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα ανέργων - πρακτικάριων υγειονομικών.

Η ενότητα κλείνει με το Ημερολόγιο του ΠΑΜΕ για το 2015, που πρέπει να αγοραστεί από κάθε εργάτη, καθώς η πλατιά διακίνησή του συμβάλλει σημαντικά και στα οικονομικά του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ