Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία αύριο στη «Forthnet»

Με γαλιφιές και τρομοκρατία η εργοδοσία προσπαθεί να δράσει απεργοσπαστικά

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Forthnet»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη «Forthnet»
Με 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη, απαντούν οι εργαζόμενοι στη «Forthnet» στις απολύσεις και την εντατικοποίηση, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» καλεί τους εργαζόμενους στην περιφρούρηση από νωρίς το πρωί στο κτίριο του Ταύρου και στις 11 π.μ. σε νέα Γενική Συνέλευση.

«Δεν πέφτουμε στην παγίδα», τονίζει το Σωματείο όσον αφορά τις πιέσεις που ασκεί η εργοδοσία. Για παράδειγμα, όπως καταγγέλλει, η εργοδοσία «ενημερώνει» εργαζόμενους πως το πρόγραμμα Δεκέμβρη - Γενάρη, που περιλαμβάνει και τις άδειες, «δεν είναι οριστικό», αλλά «θα πάρει τελική μορφή ανάλογα με το φόρτο δουλειάς λόγω της χριστουγεννιάτικης προσφοράς και... ανάλογα με το πόσοι θα απεργήσουν και πόσες απεργίες θα γίνουν!». Σε άλλα τμήματα, καλεί τους εργαζόμενους «να στείλουν mail με προτάσεις και παράπονα για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, ώστε να ληφθούν υπόψη και να παρθούν μέτρα».

Απέναντι στο «ενδιαφέρον» της επιχείρησης για τα παράπονα και τα προβλήματα των εργαζομένων, υπενθυμίζει: «Θυμόμαστε καλά ότι λίγο καιρό πριν τις μειώσεις στους μισθούς μας το 2012, η εργοδοσία είχε ζητήσει προτάσεις από όλους τους συναδέλφους για τη "μείωση του λειτουργικού κόστους". Θυμόμαστε καλά το ερωτηματολόγιο που μας είχε καλέσει να συμπληρώσουμε με τίτλο "η γνώμη σου μετράει". Το αποτέλεσμα: Δύο γλάστρες τοποθέτησε έξω από το κτίριο του Ταύρου, για να "ομορφύνει ο χώρος", τις οποίες μετά από λίγο τις έβγαλε για να βάλει ... τασάκια. Αλήθεια, κάποιος από εμάς είχε καταγράψει στο ερωτηματολόγιο ότι αυτό που μας λείπει είναι οι γλάστρες;», σχολιάζει το Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων - Να σταματήσουν οι απολύσεις. Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη «Forthnet» όλοι οι «ενοικιαζόμενοι», να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς.

Να σταματήσουν η πίεση και η εντατικοποίηση, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Κάτω τα χέρια από την προσαύξηση 75% για τη δουλειά την Κυριακή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νέες στάσεις εργασίας δίνουν απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία(2021-03-24 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει στη «Forthnet»(2015-12-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με νέα απεργία στη «Forthnet»(2014-12-09 00:00:00.0)
Απάντηση στις απολύσεις και τις άθλιες συνθήκες εργασίας(2014-11-18 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στη «Forthnet»(2014-11-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ